Reseptit

Reseptit

Spinny

Spinny

Tämä Spinny-resepti vie perinteisen korvapuustin aivan uudelle tasolle, hyödyntäen herkullista yöksi kohoavaa pullataikinaa, joka on pehmeää, ilmavaa ja helppoa työstää. Anna taikinan kohota yön yli, ja nauti seuraavana päivänä uskomattoman...

Italiainen herkku naistenpäivään – Henri Alénin Crema Brusciata

Italiainen herkku naistenpäivään – Henri Alénin Crema Brusciata

Jos etsit täydellistä herkkuhetkeä naistenpäivään, tässä on resepti, joka vie kielen mennessään! Henri Alénin jakama Crema Brusciata on samettisen pehmeä italialainen klassikko, joka syntyy yksinkertaisista mutta huolella valituista raaka-aineista. Karamellisoitunut...

Ystävänpäiväkakku kahdelle

Ystävänpäiväkakku kahdelle

Tee suloisin ystävänpäiväkakku itsellesi ja sille erityiselle ihmiselle elämässäsi!Koristele se mieleiseksesi UUDELLA palettiveitsellämme, joka on täydellisen kokoinen tämän minikakun koristeluun!

Laskiaiscroissantit

Laskiaiscroissantit

Pari viikkoa sitten aloin nähdä ihania laskiaiscroissantteja leipomoiden ikkunoissa ja valloittamassa kaikkien Instagram-feedejä. Vihdoin sain itse maistaa tätä herkullista luomusta, ja tietenkin rakastuin sen rapeaan kuoreen ja pehmeään kermatäytteeseen. Erityisesti...

Paras pullataikina ohje

Paras pullataikina ohje

Tämä pullataikinaresepti on täydellinen niille, jotka haluavat leipomisen olevan mahdollisimman helppoa. Taikina kohoaa yön yli, joten edellisenä päivänä tarvitsee tehdä vain muutama valmistelu – ja seuraavana aamuna voi herkutella tuoreilla,...

Ystävänpäivä bigne

Ystävänpäivä bigne

Ystävänpäivän kunniaksi päätimme leipoa klassisia italialaisia bignè-leivonnaisia! Nämä pienet herkut ovat ehdoton suosikki Italiassa, ja niitä löytyy lähes jokaisesta kahvilasta – parasta on nautiskella niitä kahvikupin äärellä. Bignèt sopivat täydellisesti...

Mustikka-Mascarpone French Toastit

Mustikka-Mascarpone French Toastit

Pehmeät, kardemummalla ja kanelilla maustetut French Toastit saavat ylellisen viimeistelyn mascarpone-hunajaseoksesta ja tuoreista mustikoista. Täydellinen herkku hitaisiin aamuihin tai hemmotteluhetkiin!

Laskiaistuutit

Laskiaistuutit

Laskiaistuulihatut

Laskiaistuulihatut

Tänä vuonna meitä hemmotellaan upeilla talvikeleillä. Lunta ja pakkasta on riittänyt pitkään ihan täällä etelässä asti! Ihanaa! Uskomattoman kaunis luonto ja upea auringonpaiste houkuttelee ulkoilemaan, ja voisinkin viettää kaiken aikani talvisessa...

Kinuskikissan Runebergin kakkuset

Kinuskikissan Runebergin kakkuset

Valjasta Heirolin suloinen minikuivakakkuvuoka Runebergin torttujen leipomiseen! Tässä versiossa maku on tuttu, mutta muoto uusi. Vadelmahillo on vaihtanut paikkaa pinnalta taikinan sisään herkulliseksi kerrokseksi. Koristelussa voi hyödyntää perinteistä sokerikuorrutetta tai...

Uunilohi rouskuvalla fenkolilla by Kriselda

Uunilohi rouskuvalla fenkolilla by Kriselda

Olen Kriselda Mustonen, 30-vuotias hyvinvointivaikuttaja ja joogaopettaja Helsingistä. Olen maailman kiitollisin siitä, että pääsin aloittamaan yhteistyön kotimaisen HEIROLin kanssa.Koti, keittiö ja aterioiden äärelle pysähtyminen on minulle sydämen asia. Sekä isäni...

Sitruunapasta

Sitruunapasta

Ah! Kuinka ihanaa oli pyöräillä töistä kotiin! Ajatuksissani viikonloppu ja ruoka.Kyllä, minä ajattelen aina ruokaa! Kun istumme perheen kanssa syömässä, niin aina ajattelen mitä seuraavalla kerralla söisimme. Joskus olen jopa...

Tuorepesto

Tuorepesto

Tuoreessa itsetehdyssä pestossa on ihanan raikkaat ja puhtaat maut. Pesto on helppo tehdä ja se sopii ihanasti pastan kanssa tai esimerkiksi kalan tai leivän päälle. Pesto sopii ihanasti myös keitettyjen perunoiden kanssa....

Kesäkurpitsa feta frittata

Kesäkurpitsa feta frittata

Frittata on ihanan helppo ja täyttävä! Se sopii hyvin niin aamupalaksi kuin lounaaksi tai vaikka leivän välissä nautittuna, ja sitä voi syödä lämpimänä tai kylmänä – molemmat maistuvat herkulliselta! En...

Kikhernepata

Kikhernepata

Pidetään huolta toisistamme myös ravitsevalla ruoalla!Kurkuma on yksi lempimausteistani, siihen olen tutustunut vasta viime vuosina kun kiinnostus kasviruokiin lisääntyi. Rakastan intialaisia mausteita ja lisäilen niitä melkein kaikkiin kasvisruokiin. Kurkumalla on...

Terveellisiä ja herkullisia bataatti-kanelipullia

Terveellisiä ja herkullisia bataatti-kanelipullia

Leipomisesta tuli juuri paljon helpompaa! Vähemmän ainesosia ja yhtä paljon makua! Kokeile vegaanisia bataattikanelipullia seuraavan kerran, kun kaipaat jotain makeaa. Tässä reseptissä käytimme uutta paistokasariamme uudesta Royal Pearl -mallistostamme. Sen myrkytön tarttumaton...

Vegaanisia ja Glutenittomia riisipaperinyyttejä

Vegaanisia ja Glutenittomia riisipaperinyyttejä

Monille uuden vuoden alku tarkoittaa terveellisempiä elämäntapoja. Nopeat ja helpot terveelliset reseptit ovat täydellinen tapa aloittaa vahvasti ja pitää nämä tavat yllä loppuvuoden ajan! Näistä vegaanisista ja gluteenittomista riisipaperirullista tulee...

Thai red curry nuudelikeitto

Thai red curry nuudelikeitto

Kermainen ja hieman tulinen nuudelikeitto, joka on niin helppo valmistaa!

Vihreät falafelit

Vihreät falafelit

Osuvampi nimi näille olisi ehkä vihreät kasvispihvit eikä vihreät falafelit, mutta blah! kuulostaa aivan liian platulta. Tämä on raikas, rapea ja terveellinen pikaruoka! Sekoita vain kaikki aineet mixerissä, muotoile taikina ja laita...

Kermainen lehtikaalisalaatti

Kermainen lehtikaalisalaatti

Kermainen lehtikaalisalaatti on täydellinen lounas syksyn arkeen. Hierottu lehtikaali on ravintorikas ja maukas pohja tuhdille salaatille, jossa on täytteenä paahdettua kukkakaalia, kikherneitä, makeita suomalaisia kirsikkatomaatteja ja pensasmustikoita. Rapeat krutongit tehdään...

ZUCCHINI KEFTEDES

ZUCCHINI KEFTEDES

Nämä zucchini keftedet ovat niin helppoja tehdä, niissä ei kestä kauan ja ne ovat vielä terveellisiä! Hyvää pikaruokaa, eikö?

Lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit

Uskomattoman terveellisiä ja helppoja valmistaa! Teen yleensä uunipellillisen kerran viikossa, säilytän valmiita lehtikaalisipsejä lasipurkissa, niillä on ihana koristella valmiita ruoka-annoksia tai muuten vaan napsia niitä, kun mieli tekee jotakin rapeaa...

Kermainen juuresvuoka

Kermainen juuresvuoka

Kermainen juuresvuoka on täydellisen syksyinen ja tuhti ruoka. Värikkäät juurekset hautuvat pitkään rosmariinilla maustetussa kaurakermassa, jonka punajuuri värjää uunissa kauniin vaaleanpunaiseksi. Juuresvuoka on ihana syksyinen ruoka sellaisenaan, raikkaan vihersalaatin kera...

Ruskistettu sitruunavoi ja lehtikaali orzo

Ruskistettu sitruunavoi ja lehtikaali orzo

Sitruunan kirkas maku täydentyy täyteläisen ruskistetun voin ja rapeiden valkosipulileivänmurujen kanssa. Voit halutessasi säästää hieman sitruunalla ruskistettua voita ja valkosipulimuruja sekoitettavaksi tuleviin resepteihin, kuten salaatteihin tai pataruokiin!

Vihreä superkeitto ja bruschettaa

Vihreä superkeitto ja bruschettaa

Hurr. Ulkona on todellakin talvista ja kylmää. Mutta niin kaunista! Tällaisina hetkinä rakastan nauttia maukasta keittoa reippaan talviulkoilun päälle!Pitäisi aina olla tällainen ohje takataskussa, niin terveellinen, maukas ja kaunis!Haluatko itse...

Super nopea rapupasta

Super nopea rapupasta

Tässä helppo ja nopea rapupasta, joka valmistuu meidän ihanassa Royal Pearl -paistokasarissa. Täydellinen valinta kiireiseen arkeen!   Psstt.. Se on ollut kauan loppuunmyyty, mutta nyt se on taas saatavilla! ROYAL PEARL PAISTOKASARI

Juustoinen kurpitsapasta

Juustoinen kurpitsapasta

Nauti sesongin vihanneksista kaikissa muodoissa! 🍂 Tämä herkullinen pasta valmistuu vain viidestä ainesosasta ja muutamasta mausteesta, joten se on sekä nopea että vaivaton. Täytä lautasesi syksyn makuilla ja nauti lämpimästä,...

Omena-kaurapuuro

Omena-kaurapuuro

Viileinä syysaamuina on ihana keittää puuroa ja lisätä päälle pannulla paistettuja omenoita! Tämä puuro on viimeistelty pähkinöillä ja lorauksella hunajaa. Ja tietenkin kylkeen lämmin kuppi kahvia.

Thaimaalainen kookoskatkarapukeitto

Thaimaalainen kookoskatkarapukeitto

Valmista tämä herkullinen keitto viileinä syyspäivinä! Tässä keitossa yhdistyvät ihanasti kermainen kookospohja ja tulinen currytahna. Keiton valmistukseen kuluu vain 15 minuuttia, ja raaka-aineet saattavat jo löytyä kotoasi.   Muista! Syyskuun...

Punajuurignocchit lehtikaali-basilikapeston kera

Punajuurignocchit lehtikaali-basilikapeston kera

Tämä resepti yhdistää punajuurignocchien maanläheisen makeuden lehtikaali-basilikapeston raikkauteen ja aromaattisuuteen. Ruokalaji on paitsi visuaalisesti näyttävä myös täynnä makuja ja ravinteita. Se sopii täydellisesti kasvisruokailijoille ja niille, jotka haluavat kokeilla jotain...