KERMAINEN JUURESVUOKA
Aktiivinen: 20 min
Passiivinen: 1 h 30 min
1 pieni kurpitsa
2 punajuurta
4 jauhoista perunaa
1 kukkakaali
1 fenkoli
2 sipulia
1 kokonainen valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
Reilu ripaus suolaa
1 l kaurakermaa
2 kasvisliemikuutiota
3 oksaa tuoretta rosmariinia
½ tl jauhettua valkopippuria
100 g pistaasipähkinöitä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori kurpitsa ja kaavi pois sen siemenet.
Kuori punajuuret ja huuhtele perunat sekä kukkakaali.
Pilko kurpitsa, perunat ja punajuuret viipaleiksi. Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Silppua fenkoli, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Laita kattilaan kaurakerma, kasvisliemikuutiot, kokonaiset rosmariininoksat sekä jauhettu valkopippuri. Kiehauta seos ja anna hautua 15 minuuttia.
Lämmitä tilkka öljyä pannulla ja kuullota fenkolia, sipuleita sekä valkosipulia 5 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.
Asettele isoon uunivuokaan vuorotellen eri juureksia ja paistettua sipuliseosta, kunnes vuoka on täynnä. Kaada päälle kuuma kaurakermaseos. Ripottele päälle pistaasipähkinöitä.
Laita vuoka kypsymään uuniin 1 h 15 min – 1 h 30 min, kunnes kermapinta on paahtunut ja juurekset ovat kypsiä.
Anna ruoan jäähtyä ja vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Nauti syksyinen juuresvuoka raikkaan vihersalaatin kera.