Syksyinen Pot Pie

Syksyinen Pot Pie

Tämä ihana syksyinen pot pie on paras tapa hyödyntää kaikki sesongin maukkaat vihannekset! Tämä resepti valmistuu helposti käyttämällä meidän Blacksteel Pro -hiiliteräspannua.


Paista, hauduta ja kypsennä kaikki helposti samassa pannussa.

Resepti


1/2 keskikokoista kurpitsa
1 keskikokoinen bataatti
2 dl ruusukaalia
2 porkkanaa
2 dl sieniä (käytin kanttarelleja)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
rosmariinia
2,5 dl ruokakermaa
1 kasvisliemikuutio
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 l vettä
1/2 paketti (250g) voitaikinaa



Kuori ja leikkaa kurpitsa ja bataatti kuutioiksi ja ruusukaalit ja sienet viipaleiksi. Lämmitä hiiliteräspannu tyhjänä lieden keskilämmöllä ja lisää voi kuumalle pannulle. Laita vihannekset pannulle ja paista, kunnes ne pehmenevät, noin 10–12 minuuttia. Lisää suolaa, pippuria ja rosmariinia sekä muita yrttejä maun mukaan.


Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio sekä kerma. Erillisessä kulhossa sekoita maissitärkkelys veden kanssa, kunnes se on tasaista. Kaada maissitärkkelysvesi kerma-seokseen ja sekoita hyvin. Kaada kerma-seos pehmenneiden vihannesten päälle. Peitä pannu voitaikinalevyillä ja paina reunat alas, niin ettei voitaikinaa jää pannun ulkopuolelle. Tee muutama reikä taikinaan, jotta se ei pullistu paistaessa. Paista uunissa 175 asteessa 20–30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Ihania syksyisiä hetkiä!