Vuohenjuustokasvis-galette

Vuohenjuustokasvis-galette

Ahh, syksy! Täydellinen sesonki leipoa piirakoita, valmistaa patoja, keittoja ja yksinkertaisia, mutta ihanan lohdullisia aterioita. Galette on kuin piirakan helpompi ja aloittelijaystävällinen serkku, ja rakastan tehdä sitä, kun haluan hyödyntää runsaasti vihanneksia yhdessä ateriassa. Tässä galetessa on viisi eri vihannesta, jotka lepäävät pehmeän vuohenjuustokreemin päällä.

Resepti


Galettepohja

Löydä resepti täältä!

Vuohenjuustokreemi

100g creme fraiche
250g vuohenjuustotahna
3 rkl appelsiinimehua
1/2 rkl vaahterasiirappia
Pippuria
Suolaa

Vihannestäyte

1/3 kesäkurpitsaa
1/3 bataatti
1/4 zucchini
1/2 porkkanaa
1/2 salottisipuli

Voidelluun

1 kananmuna

Päälle

Salvia
Paahdettuja pistaasi- ja pekaanipähkinöitä
Hunaja tai vaahterasiirappia


Valmista galettepohja ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi tai yön yli! Ota taikina jääkaapista ja kauli ympyräksi, kunnes se noin 3mm paksu.


Sekoita kaikki vuohenjuustokreemin ainekset yhteen, niin ettei jää kokkareita. Levitä vuohenjuustokreemi taikinan päälle kuten pizzassa (jätä 3 cm taikinan reunoista ilman kreemiä).


Kuori ja leikkaa kaikki vihannekset ohuiksi siivuiksi ja asettele ne vuohenjuustokreemin päälle. Taita reunat sisäänpäin. Riko yksi kananmuna kulhoon ja levitä pullasudilla ohut kerros taikinan sisäänkäärittyihin reunoihin.


Paista uunissa (200°C) noin 20–30 minuuttia, tai kunnes reunat ovat kullanruskeat. Kun galette on valmis, ota se uunista, lirauta päälle hunajaa tai vaahterasiirappia ja ripottele paahdetut pähkinät.

Ihania syksyisiä hetkiä