Omenainen korvapuusti

Omenainen korvapuusti

 

Syksy on parasta aikaa kanelipullille (vaikka maistuvathan ne ihan liian hyviltä ympäri vuodenkin 🙈) ja ensi maanantaina vietetään kansainvälistä kanelipullapäivää! Nyt, lokakuun ensimmäisenä päivänä, on täydellinen hetki leipoa pullia ja nauttia täysillä kauniista syksystä 🍂🥰


Olin tekemässä korvapuusteja, kun ajattelin, että olisi ihana käyttää isovanhemmilta saatuja omenoita tähän(kin)! Niinpä syntyi alla oleva super helppo omenainen korvapuusti resepti. Omenat tuo ihanasti pehmeyttä ja makua kotoisan kanelipullan rinnalle.

OMENAINEN KORVAPUUSTI


5 dl maitoa
50 g kuivahiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
n. 900 g vehnäjauhoja
150 g voita

Täyte:
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia

2-4 omenaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa


Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittaen. Lisää lopuksi pehmeä voi taikinaan ja alusta taikinaa kunnes se on tasaista eikä jää käsiin kiinni. Anna kohota liinan alla noin 20 minuutin ajan.

Sekoita kulhossa yhteen sulatettu voi, sokeri sekä kaneli. Kauli pullataikina levyksi ja levitä täyte päälle.

Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Lämmitä pannulla reilu määrä voita ja lisää omenat pannulle. Mausta muskottipähkinällä, kanelilla ja kardemummalla. Paista omenoita pannulla kunnes ne ovat sopivasti pehmenneet.


Levitä omenat taikinan ja täytteen päälle. Kääri levy rullaksi ja halkaise rulla pituussunnassa keskeltä. “Letitä” taikina ja aseta voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan.


Paista uunin keskitasolla n. 175C asteessa kunnes pinta on kultainen eikä taikinaa jää tikkuun.

Alessia tuo ruokiinsa ja leivonnaisiinsa ripauksen italialaista intohimoa ja ruotsalaista selkeyttä – eikä ihme, sillä hänen juurensa ulottuvat molempiin maihin. Alessia on mukana perheyrityksessä jo kolmannessa sukupolvessa ja on kasvanut keittiössä, jossa ruoka on aina ollut enemmän kuin pelkkä ateria – se on ollut tapa olla yhdessä ja jakaa hetkiä. Hän inspiroituu arjen pienistä kauniista asioista, sesongin raaka-aineista ja käsillä tekemisestä. Alessian leipomuksissa yhdistyvät herkullisuus, visuaalisuus ja lämmin tunnelma – ne syntyvät rakkaudesta ruokaan ja elämään sen ympärillä.