Todella lämmin kesä on todellakin muuttunut viileäksi syksyksi. Vaikka aurinko päivisin vielä hellii, on aamut jo aika viileitä. Näiden aamujen ihastus (ja pelastus) on lämpimät aamupuurot!
Tänään aamulla lämpömittari näytti vain 5 astetta, joten päätin aamukahvilla ilahduttaa työkavereita lämpimällä puurolla. Osasyy puuron valmistukseen oli myös jääkaapissa nauttimista odottava omenahillo, jonka Pirkko, työkaverimme Jokken vaimo, oli meille valmistanut.
Tämä hillo on aivan taivaallisen hyvää ja voisin syödä sitä joka aamu koko syksyn ajan! Siinä maistuu ihanasti syksyisen kotoisa kardemumma ja sitruuna tuo täydellisesti hapokkuutta makeuden rinnalle.
Perinteinen kaurapuuro on helposti muokattavissa vaihtamalla veden tai perusmaidon kasvismaidoksi ja lisäämällä joukkoon siemeniä. Veteen valmistettu perinteinen kaurapuuro ei pidä niin pitkään kylläisenä kuin pähkinöillä ja siemenillä tuunattu versio. Mantelimaito tuo taas ihanasti makeutta puuroon.