Kaura-omenapaistos

Kaura-omenapaistos

Viime viikonloppuna matkustimme Ruotsiin suureen sukutapaamiseen, ja siellä ollessamme huomasimme, kuinka paljon ruotsalaiset todella rakastavat fika-hetkiään. He nauttivat mielellään kakkua ja kahvia, jopa aamukymmeneltä. Fika on ihana hetki, jolloin kaikki kokoontuvat yhteen herkuttelemaan makeilla leivonnaisilla ja kahvilla. Viimeisenä päivänä Ruotsissa saimme maistaa herkullista omenapaistosta, ja rakastuimme siihen heti. Pyysimme heiltä reseptiä, ja he antoivat meille luvan jakaa sen teidän kaikkien kanssa! 

Resepti


250 g voita
1 dl siirappia
4 dl kaurahiutaleita
3 dl jauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kahvikermaa


Kypsennä omenalohkoja paistinpannulla miedolla lämmöllä kannen alla. Sulata voi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Asettele pehmenneet omenat piirakkavuokaan ja levitä seos omenoiden päälle.


Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.




Vinkki: Käytä omenalohkoihin mieluiten happamia omenoita, koska piirakassa käytetään jo runsaasti sokeria. Jos sinulla on vain hyvin makeita omenoita, vähennä piirakan sokerin määrää (oman maun mukaan).