Tämä pullataikinaresepti on täydellinen niille, jotka haluavat leipomisen olevan mahdollisimman helppoa. Taikina kohoaa yön yli, joten edellisenä päivänä tarvitsee tehdä vain muutama valmistelu – ja seuraavana aamuna voi herkutella tuoreilla, pehmeillä pullilla heti aamusta! Hitaasti kohonnut taikina tekee pullista ihanan ilmavia ja herkullisia. Tämä resepti sopii erityisen hyvin myös laskiaispulliin, sillä taikina ei ole liian makea ja sen rakenne on juuri sopivan pehmeä.



Resepti
11 g kuivahiiva
5,5 dl täysmaitoa
2,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 tl kardemummaa
1 tl suolaa
15 dl vehnäjauhoja
200 g voita
Voiteluun
1 kananmuna
Päälle
Raesokeria
Käytä riittävän isoa kulhoa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (noin 42-asteista). Lisää joukkoon sokeri, kananmuna, suola ja kardemumma. Laita taikinaan vehnäjauhoja ja pehmeää voita vuorotellen, kunnes taikina alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho kelmulla ja leivinliinalla. Nosta jääkaappiin yöksi (8-12 tuntia). Isokokoinen kulho estää taikinaa valumasta kohoamisen aikana.
Seuraavana aamuna vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla, kunnes se on kimmoisaa. Leivo taikinasta haluamasi pullat ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja kohota 50-asteisessa uunissa noin 30-50 minuuttia.
Ota pelti pois uunista ja esilämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista niitä kuumassa uunissa noin 12 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Nauti tuoreista, pehmeistä pullista!

Reseptissä käytetyt tuotteet


JÄÄHDYTYSRITILÄ suorakaide, 41x26x1,5 cm, teräs

