Raikas syksyinen salaatti

Raikas syksyinen salaatti

Tämä raikas syksyinen salaatti korostaa upeasti sesongin makuja. Se on täydellinen valinta niin pääruoaksi kuin herkulliseksi alkuruoaksi tai lisukkeeksi!

Resepti



Salaattia (esim. jäävuorisalaattia tai rucolaa)
1 dl kvinoaa
2 rkl oliiviöljyä
2 porkkanaa
1/2 kurpitsa
1 dl hienonnettua punakaalia
1/2 dl cashewpähkinöitä
1 dl hummusta
2 rkl hampunsiemeniä
3 rkl balsamicoa

Kuori kurpitsa ja porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Aseta viipaleet uunipellille ja lisää päälle 2 rkl oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20–25 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja saaneet kauniisti väriä.


Huuhtele kvinoa kylmässä vedessä. Keitä kvinoa kattilassa kaksinkertaisessa vesimäärässä (2 dl vettä ja 1 dl kvinoaa) noin 15 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt. Anna jäähtyä.


Asettele salaatti suurelle tarjoiluastialle ja lisää kvinoa, paahdetut porkkanat, paahdetut kurpitsaviipaleet, punakaali ja cashewpähkinät. Lusikoi hummus salaatin päälle, kaada päälle myös balsamicoa ja ripottele hampunsiemeniä pinnalle.

Ihania syksyisiä hetkiä!