Omenainen Tarte Tatin

Omenainen Tarte Tatin

Ihana sesongin herkku, joka valmistuu yhdessä pannussa! Meidän Blacksteel Pro -pannu on täydellinen tähän reseptiin, sillä se kestää korkeita lämpötiloja ja toimii sekä liedellä että uunissa!

Resepti


4-5 kiinteää leivontaa varten tarkoitettua omenaa
1,5 dl sokeria
1 dl vettä
90 g voita
2 voitaikinalevyä


Kuori omenat ja leikkaa kahteen osaan. Poista siemenet. Ripottele pannun pohjalle sokeria ja lorauta päälle vettä. Kuumenna keskilämmöllä kunnes seos kuplii ja väri muuttuu vaaleanruskeaksi, noin 5–7 minuuttia. Lisää voi ja sekoita varovasti, kunnes voi on sulanut. Lisää omenat ja kypsennä sekoittaen muutaman minuutin välein, kunnes karamelli on syvän ruskean värinen, noin 15 minuuttia. Ota pois liedeltä ja asettele omenat kaareva puoli alaspäin pannulle. Kauli voitaikina ohueksi ja leikkaa se 28 cm ympyräksi. Levitä taikina omenoiden päälle ja paina reunat alas.


Paista 35–40 minuuttia, kunnes voitaikina on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä ritilällä 15 minuuttia. Käännä varovasti tarjoiluvadille. Nauti lämpimänä!


Vinkki: Tarjoile vaniljajäätelön kera!

Ihania syksyisiä hetkiä!