Resepti
Omenakakku
4 dl vehnäjauhoja
1 ¼ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
¼ tl piparkakkumaustetta
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl raastettua omenaa
1 ¼ dl kasviöljyä
2 kananmunaa
1 ½ dl kermaviiliä
1 tl vaniljauutetta
Kinuski-voikreemi
100 g voita (huoneenlämpöisenä)
2 ½ dl tomusokeria
2-3 tl kinuskikastiketta
1 tl vaniljauutetta
3 rkl Kinuskikastiketta
Omenakakku
Lämmitä uuni 170°C. Raasta omenat. Siivilöi kaikki kuivat aineet suureen kulhoon ja sekoita ne hyvin yhteen. Toisessa kulhossa vatkaa kevyesti yhteen öljy, kananmunat, kermaviili ja vaniljauute, kunnes seos on tasaista. Kaada märät aineet kuivien joukkoon, lisää raastetut omenat ja sekoita varovasti, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja paista 50-60 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia, poista sitten kakku vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan
Kinuski-voikreemi
Siivilöi tomusokeri ja laita sivuun. Vatkaa huoneenlämpöinen voi yleiskoneessa noin 2 minuuttia. Lisää tomusokeri, vaniljauute ja kinuskikastike, ja sekoita kaikki ainekset yhteen, kunnes seos on tasaista.
Koota
Aseta kakku tarjoiluvadille ja levitä voikreemi kakun päälle tasaisesti. Lisää kinuskikastiketta ja sekoita se voikreemiin lusikalla tai palettiveitsellä.