Omena-Kinuskikakku

Omena-Kinuskikakku

Tämä omena-kinuskikakku on täydellinen lokakuun herkku. Mehevä kakku yhdistyy upeasti omenoiden raikkauteen, ja kinuskikastike kruunaa kokonaisuuden. Leivonta sujuu helposti Heirol x COOX -silikonisessa taitettavassa neliövuoassa, joka säästää tilaa ja takaa vaivattoman irrotuksen. Tämä syksyinen kakku sopii täydellisesti viileisiin iltoihin ja kahvihetkiin.

Resepti


Omenakakku

4 dl vehnäjauhoja
1 ¼ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
¼ tl piparkakkumaustetta
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl raastettua omenaa
1 ¼ dl kasviöljyä
2 kananmunaa
1 ½ dl kermaviiliä
1 tl vaniljauutetta

Kinuski-voikreemi

100 g voita (huoneenlämpöisenä)
2 ½ dl tomusokeria
2-3 tl kinuskikastiketta
1 tl vaniljauutetta

3 rkl Kinuskikastiketta


Omenakakku



Lämmitä uuni 170°C. Raasta omenat. Siivilöi kaikki kuivat aineet suureen kulhoon ja sekoita ne hyvin yhteen. Toisessa kulhossa vatkaa kevyesti yhteen öljy, kananmunat, kermaviili ja vaniljauute, kunnes seos on tasaista. Kaada märät aineet kuivien joukkoon, lisää raastetut omenat ja sekoita varovasti, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja paista 50-60 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia, poista sitten kakku vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan


Kinuski-voikreemi


Siivilöi tomusokeri ja laita sivuun. Vatkaa huoneenlämpöinen voi yleiskoneessa noin 2 minuuttia. Lisää tomusokeri, vaniljauute ja kinuskikastike, ja sekoita kaikki ainekset yhteen, kunnes seos on tasaista.


Koota


Aseta kakku tarjoiluvadille ja levitä voikreemi kakun päälle tasaisesti. Lisää kinuskikastiketta ja sekoita se voikreemiin lusikalla tai palettiveitsellä.