Isänpäivän churros

Isänpäivän churros

Helppo ja nopea resepti, jonka voit tehdä lasten kanssa tänä vuonna isänpäiväksi. Parasta on, että sinulla on todennäköisesti jo kaikki tarvittavat ainekset kotona!

Resepti

Churro taikina

100 g voita
2,3 dl vettä
20 ml sokeria
2 rkl vaniljauutetta
1 tlk suolaa
1,4 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Sokerin ja kanelin sekoitus

1,3 dl sokeria
2 ml kanelia

Uppopaistamista varten

500ml rypsiöljyä

Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Kun se on sulanut, lisää vesi, suola, sokeri ja vaniljauute ja kiehauta. Kun vesi alkaa kiehua, siirrä se takaisin keskilämmölle ja lisää jauhot. Sekoita kaikki keskenään, kunnes siitä muodostuu taikina. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä hetken ja lisää sitten munat ja sekoita nopeasti, jotta munat eivät kypsenny.. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota haluamasi muodot leivinpaperille. Laita pakastimeen, kunnes haluat paistaa ne! Parhaan tuloksen saat, kun jätät churrot pakastimeen tunniksi tai kahdeksi, jotta ne säilyttävät muotonsa, kun paistat ne öljyssä.

Kun paistat churroja, on tärkeää muistaa pitää öljy 165 asteisena. Kuumenna suurta pannua tai wokkipannua, kunnes lämpötila on 165 astetta, ja laske sitten lämpöä keskilämmölle, jolloin öljyn lämpötila pysyy tasaisena. Muista pitää sitä silmällä ja käytä lämpömittaria varmistaaksesi, ettei öljy kuumene tai kylmene liikaa. Paistamisen jälkeen churros laittaa ne lautaselle paperi lautasliina soke kaikki ylimääräinen öljy ja sitten pyöräyttää ne sokeri ja kaneli sekoitus saada klassinen churro maku.

Vinkki: Isänpäiväksi voit muotoilla churroja kirjaimien muotoon, jotta voit kirjoittaa “isä” tai jopa sydämen tai isäsi nimen!

Vinkki: Paista vain pari churroa kerrallaan, jotta vältetään ylikuormittuminen ja yhteen tarttuminen!

Vinkki: Tarjoile churrot suklaakastikkeen kanssa, niin saat täydellisen jälkiruoan isänpäiväksi <3