Paahdettu valkosipuli-kasvispata

Paahdettu valkosipuli-kasvispata

Runsas ja ravitseva paahdettu kasvispata, joka sopii erinomaisesti viikon aterioiden valmisteluun. Käytimme Royal Pearl paistokasariamme tämän herkullisen padan valmistamiseen! Se sopii täydellisesti isompien ruoka-annosten valmistamiseen sekä suoraan pöytään tarjoiluun.

Resepti

Paahdetut vihannekset

5 rkl oliiviöljyä
1 kukkakaali, leikataan suupaloiksi.
1 bataatti, kuorittu ja kuutioitu.
2 punaista paprikaa, siemenet/kanta poistettu, hienonnettu.
1 kokonainen valkosipuli
Valitsemasi mausteet

Patapohja

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli, kuutioituna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettu
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua inkivääriä
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattu kurkuma
2 tölkkiä kirsikkatomaatteja
500 ml kasvislientä
250 ml punaisia linssejä
4 rkl tomaattipastaa
3 kourallista lehtikaalia, joka on kuorittu ja revitty suupaloiksi.
1 rkl balsamiviinietikkaa
Suola ja mustapippuria maun mukaan

Ohje

Ohjeet paahdettuja vihanneksia varten:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa suuri uunipelti leivinpaperilla tai käytä pinnoitettua uunipeltiä. Aseta paistettavat vihannekset (valkosipulia lukuun ottamatta) pellille. Ripottele päälle haluamasi mausteet ja lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita hyvin, jotta kaikki vihannekset ovat tasaisesti peittyneet.
Leikkaa kokonainen valkosipuli puoliksi. Lorauta päälle 1 tl öljyä. Kääri tiiviisti folioon ja aseta pellille vihannesten kanssa. Paista 30-40 minuuttia, sekoita 15 minuutin välein, jotta vihannekset eivät kypsy epätasaisesti.

Ohjeet patapohjaa varten:

Kuullota sipulia ja valkosipulia paistokasarissa keskilämmöllä oliiviöljyssä 3-4 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää kaikki mausteet, purkitetut kirsikkatomaatit, kasvisliemi ja punaiset linssit. Käännä lämpö korkealle, kunnes muhennos kiehuu, laske lämpöä, peitä ja anna hautua noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä, sekoita välillä, jotta linssit eivät tartu kattilaan.
Purista paahdettu valkosipuli kuoristaan tehosekoittimeen. Lisää tomaattipyree, balsamietikka, noin 1/2 kasviksista ja kauho noin 2 kuppia keittoa. Sekoita kunnes seos on tasainen. Kaada tämä seos takaisin paistokasariin loppu vihannesten kanssa. Sekoita lehtikaali keskilämmöllä keittoon ja keitä noin minuutti. Nauti!

Vinkki: tarjoile kotitekoisen pitan tai naan-leivän kanssa!