sienitäytetty wonton-keitto

sienitäytetty wonton-keitto

Tässä herkullisessa sienitäytetyssä wonton-keitossa yhdistyvät syksyn metsien parhaat sienet ja maukkaat wontonit. Sienikauden aikaan on täydellinen hetki valmistaa tämä lämmittävä ja ravitseva keitto, joka ilahduttaa niin arjessa kuin juhlassakin. Tämä resepti tuo esiin sienien täyteläisen maun ja keiton pehmeän, lämpimän koostumuksen. Nauti syksyn antimista ja hemmottele itseäsi tällä keitolla!

Resepti


Täyte:


3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl hienonnettua inkivääriä
6 tuoretta sientä, hienonnettuna
90g hienonnettua vihreää kaalia
50g hienonnettua porkkanaa
1 rkl soijakastiketta
¾ tl sokeria
¼ tl mustapippuria
½ tl seesamiöljyä
1 hienonnettu kevätsipuli
1 rkl maissitärkkelystä sekoitettuna 3 rkl vettä
20 wonton-taikinalevyä


Liemi:


7,5 dl Kasvislientä
1 dl sienilientä
1 rkl soijakastiketta
6 tuoretta sientä, viipaloituna
4-6 kiinankaalin lehteä
Kourallinen pinaattia
Ripaus mustapippuria
Korianteria koristeluun
Hienonnettua kevätsipulia koristeluun
Chiliöljyä (maun mukaan)


Aloita pilkkomalla porkkanat, kaali ja sienet sekä hienontamalla valkosipuli ja inkivääri. Lisää hienonnettu valkosipuli ja inkivääri kuumaan, öljyttyyn pannuun ja kuullota noin 1–2 minuuttia. Lisää kaali ja porkkanat ja anna niiden kypsyä noin 4–5 minuuttia. Lisää sienet ja loput aineksista, paitsi maissitärkkelys-vesiseos. Anna kypsyä vielä 4 minuuttia ja lisää lopuksi maissitärkkelys-vesiseos, sekoita hyvin. Sammuta lämpö ja anna täytteen levätä.


Voit samalla aloittaa liemen valmistamisen. Tässä reseptissä käytimme valmista kasvis- ja sienilientä, mutta voit tehdä sen myös itse. Kaada liemi kattilaan ja kiehauta se. Lisää sitten pinaatti, kiinankaali, viipaloidut sienet, soijakastike ja mustapippuri. Anna liemen kiehua hiljalleen sillä välin, kun valmistelet wontonit.


Wontoneja varten tarvitset täytteen, wonton-taikinalevyt ja pienen kulhon vettä. Aseta ruokalusikallinen sienitäytettä wonton-levyn keskelle. Kasta sormesi vesikulhoon ja kostuta wonton-levyn reunat (älä kostuta liikaa, jotta wonton sulkeutuu helposti). Ota kaksi vastakkaisilla puolilla olevaa kulmaa ja nipistä ne yhteen. Taita yksi jäljellä olevista kulmista keskelle ja yhdistä se kahden muun kanssa. Viimeisen kulman reunat kohtaavat muiden reunat, ja voit nipistää ne yhteen sulkeaksesi wontonin. Varmista, ettei ilmaa jää wontonin sisään, sillä se voi avautua liemessä kypsennettäessä. Meillä on myös reseptivideo Instagramissa (@heirol.fi), jossa voit nähdä tämän prosessin paremmin.


Kun kaikki wontonit ovat valmiita, lisää ne lämpimään liemeen. Voit nyt laskea lämmön. Anna wontonien kypsyä 2–3 minuuttia ja sammuta sitten liesi. Lisää lopuksi korianteria ja kevätsipulia koristeluun sekä chiliöljyä!