Ihanan kermainen pasta kauden kantarellien kera

Ihanan kermainen pasta kauden kantarellien kera

Sienikauden ollessa parhaimmillaan on loistava tilaisuus lähteä metsästämään herkullisia kantarelleja ja valmistaa niistä kermainen kantarellipasta! Heirolin taitettavan sieniveitsen avulla voit puhdistaa, pilkkoa ja mitata sienet heti metsässä.

RESEPTI


2 rkl voita (paistamiseen)
500 g kantarelleja
400 g tuoretta pastaa (riittää 6 hengelle)
5 dl kaurakermaa
200 g raastettua parmesaanijuustoa
nippu ruohosipulia
nippu persiljaa
suolaa
pippuria


Puhdista ja leikkaa kantarellit. Valmistele pannu laittamalla siihen voita ja lämmittämällä se. Kun pannu on lämmin, lisää kantarellit. Anna kypsyä 5-7 minuuttia ja muista liikutella niitä. Leikkaa sitten ruohosipulia ja lisää ne pannulle. Anna paistua pari minuuttia ja lisää sitten kaurakerma. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Anna pannun olla, kunnes se alkaa hautua, lisää sitten puolet parmesaanista ja sekoita kaikki yhteen. Keitä sillä välin pastasi. Kun pasta on kypsennetty, lisää se pannulle ja liikuttele sitä niin, että se peittyy tasaisesti kanttarellikerman alle. Lisää persilja ja loput parmesaanista ja sekoita. Ole varovainen sekoittaessasi, sillä tuore pasta on herkkää.