Kinuskikissan nyhtökorvapuusti

Kinuskikissan nyhtökorvapuusti

Korvapuustipäivän kunniaksi perinteinen pulla saa uuden, vastustamattoman muodon: nyhtökorvapuusti on mehevä, näyttävä ja täydellinen jaettavaksi.


Seuraa Kinuskikissan reseptiä ja leivo syksyn suloisin herkku – täydellinen nautittavaksi kansainvälisenä korvapuustipäivänä 4.10. lämpimän kahvin tai teen kanssa.

Resepti


16 palaa

Täyte
60 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 3/4 rkl kanelia

Taikina
60 g voita
1 1/2 dl kevytmaitoa
2 1/2 tl kuivahiivaa
1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
2 pientä munaa
n. 6 dl vehnäjauhoja

Pinnalle
kananmunaa
raesokeria


Taikina
Sulata voi. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja sekoita siihen kuivahiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja munat. Vatkaa joukkoon jauhot vähitellen, aluksi käsivispilällä. Lisää voisula, kun taikina on vielä löysää.
Kun taikina paksuuntuu, jatka vaivaamista taikinakoukuilla tai yleiskoneella noin 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja kohota lämpimässä noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.


Täyte
Valmista täyte taikinan kohotessa. Sulata voi pannulla ja keitä sekoitellen, kunnes se on vaaleanruskeaa. Ota pois liedeltä ja lisää fariinisokeri ja kaneli. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.


Taikinan muotoilu
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli 24 × 40 cm levyksi. Levitä täyte tasaisesti pinnalle. Leikkaa levy 16 palaan (4 × 4). Pinoa palat ja nosta ne pystyasentoon silikoniseen leipävuokaan (n. 28 × 11 × 7 cm / 2 L). Kohota peitettynä 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele raesokeria pinnalle.


Paistaminen
Paista 180 °C:ssa noin 45 minuuttia. Peitä foliolla 15 minuutin kohdalla, jotta pinta ei tummu liikaa. Avaa vuoka paiston jälkeen ja tarjoile lämpimänä. Palat irtoavat repimällä.

Löydä tämä ja monia muita herkullisia reseptejä Kinuskikissan verkkosivuilta!

Kinuskikissa

Suomen suosituinta leivontablogia pitävä Sini Visa luo upeita sekä herkullisia leivonnaisia leivontavälineillämme, jotka ovat hänelle tuttuja jo useamman vuoden takaa. Hänen suosionsa kuluttajien keskuudessa näkyy muun muassa blogin valtavissa kävijämäärissä ja aktiivisessa seuraajakunnassa somessa. Kinuskikissan reseptit ja ideat rohkaisevat kokeilemaan uutta ja tuovat iloa kotikeittiöihin ympäri Suomen – juuri niitä hetkiä varten, joita tuotteillammekin haluamme mahdollistaa.