Kinuskikissan mustikkatiikerikakku

Kinuskikissan mustikkatiikerikakku

Mustikkakauden ollessa täydessä vauhdissa, on aika valmistaa herkullisia makeisia sesongin marjoista!


Seuraa Kinuskikissan reseptiä ja leivo ihanista mustikoista taivaaallisen kakun, joka on täydellinen lämpimän teen tai kahvin kaveriksi!

Resepti


Perustaikina:
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
225 g voita
3 dl sokeria
4 munaa

Mustikkataikina:
1/4 perustaikinasta
75 g mustikoita

Vaalea taikina:
3/4 perustaikinasta
3/4 dl kevytkermaa

Pinnalle:
Tomusokeria

Ohje:


Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja
kardemumma keskenään. Vatkaa voi ja sokeri
vaahdoksi. Sekoita voi-sokerivaahtoon vuorotellen
jauhoseosta ja kananmunia. Erota taikinasta neljäsosa toiseen
kulhoon, soseuta mustikat ja sekoita ne erotettuun
taikinaan. Sekoita lopun taikinan joukkoon kerma.


Paistaminen:
Voitele Heirolin kahvikakkuvuoka (tilavuus 2 l)
voisulalla. Levitä taikinoita vuokaan vuorotellen niin,
että vaaleita kerroksia tulee kolme ja mustikkakerroksia
kaksi. Paista 180 asteessa unin keskitasolla noin tunti.
Kumoa kakku vuoasta jäähdytysritilän päälle ja siivilöi
jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Löydä tämä ja monia muita herkullisia reseptejä Kinuskikissan verkkosivuilta!