Spinny

Spinny

Tämä Spinny-resepti vie perinteisen korvapuustin aivan uudelle tasolle, hyödyntäen herkullista yöksi kohoavaa pullataikinaa, joka on pehmeää, ilmavaa ja helppoa työstää. Anna taikinan kohota yön yli, ja nauti seuraavana päivänä uskomattoman mehevästä ja täyteläisestä herkuista. 

Resepti


Pullataikina
Aloita valmistamalla pullataikina meidän pullataikinaohjeella! Tätä reseptiä varten tee puolikas annos taikinaa. Taikinan täytyy kohota yön yli, joten muista valmistaa se jo edellisenä iltana, jotta voit leipoa nämä ihanat herkut seuraavana päivänä!


Täyte

150 g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl fariinisokeria
5 rkl kanelia


Kauli taikina ohueksi levyksi. Levitä päälle voi pullasudilla ja ripottele päälle fariinisokeri sekä kaneli. Rullaa taikina pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi ja nipistä saumakohta huolellisesti kiinni. Leikkaa rullasta noin 3 cm paloja ja aseta ne uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin niin, että muoto näkyy.


Peitä pullat liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.

Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.


Kuorrute
2 rkl Philadelphia-tuorejuustoa
1–2 tl sitruunamehua
300 g tomusokeria


Yhdistä kaikki kuorrutteen ainekset huolellisesti. Lisää sitruunamehua vähitellen ja säädä koostumusta – sen tulisi olla valuvaa, mutta ei kuitenkaan liian juoksevaa.

Kun pullat ovat jäähtyneet, liruta kuorrute niiden päälle. Seuraa pullien muotoa kuorruttaessa, jotta kaunis "spinny"-kuvio jää näkyviin.