“Donitsit on leivottu Heirolin laadukkaalla donitsivuoalla, jolloin paistaminen ei vaadi kuuman öljyn kanssa toimimista ja leipomista voikin helppoudessaan verrata muffinsseihin. “
-Kinuskikissa
Resepti
Tekee 24 donitsia
Taikina
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
1 3/4 dl kermaa tai maitoa
Kuorrute
300 g valkosuklaata
200 g maitosuklaata
Pinnalle
nonparelleja
25 g valkosuklaata
Ohje
Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta, munia ja kermaa. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Voitele donitsivuoan kolot voisulalla. Pursota taikinasta rinkulat pellin koloihin. Pursota rinkuloista niin paksut, että ne ulottuvat keskiosan korkeudelle, mutta ei juuri tämän yli.
Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Kumoa donitsit vuoasta jäähdytysritilän päälle ja paista loput taikinasta samaan tapaan. Voitele vuoka paistokertojen välissä. Anna donitsien jäähtyä ennen koristelemista.
Punnitse kuorruttamiseen tarvittava suklaa. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. (Jos haluat alle maitosuklaan ja päälle valkosuklaan, vaihda grammamäärät toisin päin – päällimmäiseen kerrokseen suklaata tarvitaan vähemmän.) Donitsin vuokaa vasten paistunut puoli kuorrutetaan. Kasta donitsi valkosuklaasulassa niin, että kuorrute peittää donitsin pohjaa lukuun ottamatta. Ravistele donitsia niin, että kuorrutteen pinta tasoittuu. Laita donitsit jäähdytysritilän päälle. Nosta jääkaappiin tai viileälle parvekkeelle 15-30 minuutiksi, kunnes suklaa on jähmettynyt. Toista kuorruttaminen samaan tapaan – tällä kertaa maitosuklaasta. Älä dippaa yhtä syvälle, jotta alempaa suklaakerrosta jää hieman näkyviin. Ripottele samantien pinnalle nonparelleja. Laita donitsit pikaisesti viileään, jotta pinta jähmettyy. Sulata koristeluun varattu suklaa, laita se pursotuspussiin ja leikkaa päähän pieni aukko. Pursota donitsien päälle suklaaraitoja.
Vinkit:
Päällimmäiseen kerrokseen tarvitaan pienempi määrä suklaata. Jos haluat tehdä puolet donitseista niin, että suklaakerrokset ovat toisinpäin, varaa kumpaakin suklaata sama määrä (perusannoksessa 250 g/suklaa). Kertaalleen sulatettua suklaata voi sulattaa uudelleen päällimmäistä kerrosta varten.
Donitsit voi hyvin PAKASTAA ennen kuorruttamista.