Kinuskikissan Pääsiäisdonitsit

Kinuskikissan Pääsiäisdonitsit

Uunidonitsien leipominen on aina yhtä hauskaa ja helppoa!  Taikina paistuu siististi donitsivuoassa ilman kuuman öljyn käsittelyä, ja sen jälkeen voi keskittyä hauskimpaan osuuteen – koristeluun! Yksi pääsiäisen suosikkimauista on tietenkin suklaa – ja sitä tässä herkussa on yltäkylläisesti mukana. 


Näiden pääsiäisteemaisten donitsien herkullisuuden salaisuus on pähkinäsuklaalevite, joka antaa taikinaan makua ja toimii myös koristelussa. Donitsin muotoa hyödyntämällä on tehty pieniä linnunpesiä.  Suolatikkujen ja pähkinäsuklaalevitteen yhdistelmä luo pesämäisen rakenteen, ja värikkäät pääsiäismunamakeiset viimeistelevät keväisen ilmeen.

Resepti


Taikina
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1/2 dl maitoa tai kermaa
1 dl pähkinäsuklaalevitettä
1 dl hasselpähkinärouhetta
Vuokaan
voisulaa
Koristelu
90 g suolatikkuja
1 1/4 dl pähkinäsuklaalevitettä
pääsiäismunamakeisia


Taikina

Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita voi-sokerivaahtoon vuorotellen munia, jauhoseosta ja maitoa/kermaa. Lisää lopuksi joukkoon pähkinäsuklaalevite ja pähkinärouhe. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Voitele donitsivuoan kolot voisulalla. Pursota taikinasta rinkulat vuoan koloihin. Taikina kohoaa reilusti uunissa, joten rinkulat saavat olla ohuita ja jäädä vuoan keskiosan alapuolelle.


Paistaminen

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa donitsit vuoasta jäähdytysritilän päälle ja paista loput taikinasta samaan tapaan. Puhdista ja voitele vuoka paistokertojen välissä.


Koristelu

Katkaise suolatikut pieniksi pätkiksi. Notkista pähkinäsuklaalevitettä lämmittämällä sitä hetken aikaa mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suolatikkujen joukkoon. Nostele kahden lusikan avulla suklaatikkuja ristiin rastiin donitsien päälle, jotta muodostuu linnunpesää muistuttava asetelma. Laita keskelle pääsiäismunamakeisia. Donitsit voi säilyttää huoneenlämmössä. Donitsien rakenne on kuitenkin parhaimmillaan leivontapäivänä, joten hyödynnä pakastinta, mikäli haluat leipoa ne aiemmin.

Löydä tämä ja monia muita herkullisia reseptejä Kinuskikissan verkkosivuilta!