Ystävänpäivän kunniaksi päätimme leipoa klassisia italialaisia bignè-leivonnaisia! Nämä pienet herkut ovat ehdoton suosikki Italiassa, ja niitä löytyy lähes jokaisesta kahvilasta – parasta on nautiskella niitä kahvikupin äärellä. Bignèt sopivat täydellisesti jaettavaksi rakkaiden, ystävien ja perheen kanssa, ja niiden valmistukseen tarvitaan vain muutama yksinkertainen raaka-aine. Ne ovat myös loistava vaihtoehto laskiaisen herkuksi, sillä ne muistuttavat suloisia minikokoisia laskiaispullia!



Resepti
2 kananmunaa
50 g voita
75 g vehnäjauhoja (farina 00)
150 ml vettä
Raesokeria
3 dl vispikermaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita kattilaan vesi ja voi, kuumenna kunnes voi sulaa. Lisää jauhot kerralla. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita nopeasti, kunnes taikina muodostaa pallon ja irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä täysin ennen kananmunien lisäämistä, jotta beignet eivät maistu munakkaalta.
Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Laita taikina pursotuspussiin ja Pursota avoimella tähtityllalla pieniä pötköjä pellille. Ripottele raesokeria beignetin päälle ennen paistamista.
Paista 25 minuuttia uunin keskiosassa ilman, että avaat uunia (uuniin avaaminen voi estää kohoamisen). Kun beignet ovat kohonneet, laske uunin lämpötila 180 asteeseen ja paista vielä 5 minuuttia. Jätä bignèet jäähtymään uuniin, jotta ne kuivuvat sisältä.
Valmista kuohukerma ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kun bignèet ovat jäähtyneet täysin, leikkaa ne auki (kuten sämpylä).Täytä jokainen bigne kermalla ja nauti! <3

Reseptissä käytetyt tuotteet


KASARI PYÖREÄ 20 cm 1,6 L Steely Classic Triply

