Laskiaistuutit

Laskiaistuutit

Resepti

(Tekee 8 tuuttia)

4 levyä valmista voitaikinaa
1 kananmuna
5 rkl vadelma hilloa
2dl kuohukermaa
250 g Mascarponea
1 rkl vaniljasokeria
Mansikoita
Tomusokeria

Ohje

Kuumenna uuni 250 °C. Ota voitaikina ulos ja anna sen sulaa kokonaan. Leikkaa sitten pizzaleikkurilla tai veitsellä jokainen taikinalevy 4 pitkäksi siivuksi. Kääri taikinapalat sarvimuotin ympärille. Kunkin sarvimuotin ympärillä käytetään kahta pitkää taikina palasta. Muista, että taikina ja muotti ovat molemmat liukkaita, joten tee tämä kohta rauhassa. Kun olet käärinyt kaikki sarvimuotit, aseta ne leivinpaperille. Sivele pullasudilla hieman kananmunaa jokaisen päälle ja paista uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri, kunnes kerma on hieman paksuuntunut. Lisää mascarpone ja vatkaa kunnes saavutat haluamasi koostumuksen. Laita kermavaahto pursotinpussiin.

Anna valmiiden tuuttien jäähtyä jäähdytysritilän päällä rauhassa ennen täyttöä. Täytä jäähtyneet tuutit hillolla ja pursota kermalla. Voit viimeistellä tuutit mansikoilla ja tomusokerilla.