Resepti
1 sipuli
2 valkosipulikynttä
200 g pekonia
4 rkl kurpitsasosetta
100 g parmesaanijuustoa
4 dl kermaa
350 g rigatoni-pastaa
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustapippuria
Valkosipulijauhetta (maun mukaan)
Chilijauhetta (maun mukaan)
Aloita kiehauttamalla vettä suuressa kattilassa ja lisää siihen suola sekä rigatoni-pasta, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Samaan aikaan paista pekoni kuumalla pannulla, kunnes se on rapeaa, ja säilytä pekonirasva pannussa. Siirrä pekonipalat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy. Käytä samaa pannua ja lisää hienonnettu sipuli sekä valkosipuli, kuullota niitä noin 2-3 minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät. Lisää sitten kurpitsasosetta ja kerma, sekoita hyvin ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä, kunnes kastike paksuuntuu hieman. Kun kastike on valmis, lisää raastettu parmesaanijuusto sekä suola, mustapippuri, valkosipulijauhe ja chilijauhe, ja sekoita kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen. Kaada keitetty rigatoni kastikepannulle ja sekoita hyvin, jotta pasta peittyy tasaisesti kastikkeeseen. Viimeistele annos murtamalla paistettu pekoni pastan päälle ja koristelemalla tuoreella basilikalla, mustapippurilla sekä pirskottamalla oliiviöljyä ja lisäämällä vielä raastettua parmesaanijuustoa makusi mukaan.
Nauti tästä herkullisesta ja täyteläisestä kurpitsa-rigatoni pastasta, joka on täydellinen syksyn illalliselle!
Ihania syksyisiä hetkiä!