Yhden levyn parsalasagne parmesaanikastikkeella

Yhden levyn parsalasagne parmesaanikastikkeella

Herkullinen yhden levyn lasagne herkullisella kauden kasviksella! Tätä on myös helppo muunnella sen mukaan, kuinka monta annosta teet, sillä kaikki valmistetaan suoraan lautaselle.

“Herkullinen yhden levyn lasagne maukkaalla parmesaanikastikkeella!”

Resepti


Tekee 2 annosta
Tuorepasta (Resepti löytyy insiraatiosivultamme!)
100g parsaa
100g parmesaanijuustoa
50g voita
1 rkl vehnäjauho
1/2 l maitoa
Pippuria
Suola
Basilika
Chiliöljyä

Ohje

Aloita valmistamalla pastataikina. Kun pastataikina on valmis, aloita sen pyörittäminen pastakoneessa, kunnes olet päässyt asetukselle “9”(ohuimmalle asetukselle). Laita sitten pastalevyt pöydälle ja leikkaa ne kahteen tasaiseen levyyn ja ripottele hienonnettua basilikaa toiseen levyyn. Aseta sitten toinen levy ensimmäisen päälle ja laita se pastakoneen läpi asetuksella “8” ( pastalevyjen pitäisi olla noin 30-35 cm pitkiä). Tee sillä välin parmesaanikastikkeen. Parmesaanikastikkeen valmistamiseksi laita voi kasariin. Kun voi on sulanut, lisää jauhot ja sekoita, kunnes saat tahnan. Aloita maidon lisääminen hitaasti ja jatka sekoittamista kokkareiden välttämiseksi. Kun kaikki maito on lisätty, vähennä lämpöä ja lisää parmesaanijuusto, suola, pippuri ja hienonnettu tuore basilika. 

Nyt voit laittaa ison kattilan vettä kiehumaan pastalevyjä varten sekä alkaa paistaa parsaa paistinpannulla 6-8 minuuttia. Kun vesi on kiehumassa, laita yksi pasta-levy kerrallaan kattilaan ja keitä 2 minuuttia. Sitten voit alkaa koota lasagnea lautaselle järjestyksessä; pasta-levy, parmesaanikerma ja parsat. Voit taittaa pastalevyn ja tehdä tämän 3 kertaa samalla levyllä. Lorauta päälle hieman chiliöljyä, parmesaanijuustoa ja basilikanlehtiä.

Iloista ruoanlaittoa!

Nicole