Helpot uunidonitsit Vapuksi

Helpot uunidonitsit Vapuksi

Donitsit ovat ehdottomasti helpointa valmistaa paistamalla ne uunissa! 12 donitsin uunivuoan avulla valmistat vappudonitsit nopeasti ja helposti ilman kuumaa öljyä! Tämä resepti tarjoaa loistavan pohjareseptin, jota voit muokata makuusi sopivaksi. Me käytimme vaaleanpunaista elintarvikeväriä ja lisäsimme reseptiin vadelmia, mutta voit tehdä niistä minkä värisiä tahansa ja täyttää ne suosikkitäytteelläsi!


“12 donitsin uunivuoan avulla valmistat vappudonitsit nopeasti ja helposti ilman kuumaa öljyä!”

Resepti


3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
50 g voita (Sulatettu)
1 kananmunaa
2 dl jogurttia
Vadelmia
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tippa vaaleanpunainen elintarvikeväri
Strösseleitä

Ohje

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja muna ja sekoita kunnes saat tasaisen taikinan. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellille. Lisää 1-3 vadelmaa jokaisen donitsin päälle. Voit myös jättää tämän vaiheen väliin tai käyttää halutessasi suklaapisaroita tai mustikoita!
Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 13-15 min.

Anna donitsien jäähtyä kokonaan ritilällä. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri, sitruunamehu ja elintarvikeväri. Voit käyttää mitä tahansa haluamaasi elintarvikeväriä ja muuttaa käytetyn elintarvikevärin määrää sen mukaan, kuinka eloisaa kuorrutteen haluat. Kun olet tehnyt tämän kaikille donitseille, toista vielä kerran, jotta saat peittävämmän kuorrutuksen. Ripottele lopuksi päälle strösseliä ennen kuorrutuksen kuivumista.

Hyvää vappua!

Nicole