Alunperin tattarijauhoista valmistettu Bigoli on perinteisen spagetin paksumpi
versio, joka on saanut alkunsa Italian Venetossa. Paksu pasta kantaa kastikkeen kuin
kastikkeen hyvin! Samaa upean vihreää taikinaa voi käyttää minkä tahansa pastalaadun valmistamiseen!



Resepti
Pastataikina
40 g tuoretta pinaattia
3 kananmunaa
350g 00-vehnäjauhoja
suolaa keitinveteen
Kastike
200 g mustakaalia
100 g parmesaanijuustoa raastettuna
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
150 g pehmeää vuohenjuustoa
Kiehauta (tai höyrytä) pinaatti nopeasti ja nosta valutettuna kuivumaan talouspaperille. Painele, anna kuivua ja vaihda talouspaperi uuteen (2–3 kertaa) kunnes pinaatista ei irtoa enää kovin paljon kosteutta.
Lisää kananmunat ja pinaatti tehosekoittimeen ja pyöräytä 10–15 sekunnin ajan, kunnes seos on tasaisen vihreää.
Kumoa jauhot pöydälle keoksi ja tee keskelle aukko. Kaada siihen pinaatti-kanamunaseos. Sekoita jauhot kananmunaseoksen joukkoon pikkuhiljaa, reunoilta alkaen, haarukkaa apuna käyttäen. Kun vihreä taikina alkaa muodostua, vaivaa käsin noin 10 minuuttia, kunnes saat kiinteän ja sileän pallon. Kääri kelmuun ja anna taikinan levätä jääkaapissa tunnin ajan.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse palat levyiksi. Pyöräytä taikinapalat yksitellen pastakoneen leveimmän asetuksen (0) läpi muutaman kerran. Siirrä rullien asetus 1:seen ja pyöritä taikina läpi. Siirrä asetus 2:seen ja pyöräytä taikina vielä kahdesti läpi.
Leikkaa pasta pyöreäksi ja paksuksi spagetiksi käyttäen pastakoneen bigoli-terää. Leikkaa sopivanpituiseksi veitsellä. Jätä pasta kuivumaan (roikkuen, esimerkiksi kahden lasipurkin väliin asetetulla puukauhalla) noin 30–60 minuutiksi. Näin rakenteessa on keittämisen jälkeen enemmän purutuntumaa.Valmista kastike. Kuumenna isossa kattilassa vettä ja keitä mustakaalia 5 minuutin ajan. Nostele kaalit tehosekoittimeen, säästä vesi pastan keittämiseen. Lisää sekoituskannuun parmesaani, oliiviöljy sekä sitruunamehu ja aja tasaiseksi.
Lisää keitinveteen muutama reilu ripaus suolaa. Keitä pastaa kiehuvassa vedessä noin 2 minuutin ajan, kunnes pasta on kypsää, mutta vielä al dente.
Sekoita valutettu pasta kastikkeen kanssa ja murusta päälle pehmeä vuohenjuusto.
Nauti heti!

Reseptissä käytetyt tuotteet


MARCATO ATLAS PASTAKONEEN PERUSOSA 150 mm


VIILARAASTIN hieno karkeus 37 cm, Steely


JÄÄHDYTYSRITILÄ suorakaide, 41x26x1,5 cm, teräs

