Herkulliset uunijuurekset!

Herkulliset uunijuurekset!

Elämämme Rolfin kanssa on muuttunut tämän vuoden aikana niin, että talossamme ei arkisin illallispöydässä istu enää kuin me kaksi. Kaikki neljä lastamme ovat muuttaneet omilleen ja luonamme asuneet vaihto-oppilaat muuttaneet takaisin koteihinsa. On ollut vaihtelun vuoksi mukavaa kokkailla ja testailla uusia juttuja keittiössä, kun ruokaa tarvitsee tehdä huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi viisi vuotta sitten.

Onneksi on kuitenkin vielä niitä hetkiä jolloin ruokaa saa valmistaa kerralla isolle porukalle. Meillä iso porukka tarkoittaa jo omaa perhettä, sillä meitä on oman perheen kokoontuessa 8-12. Ja joskus valmistan ruokaa myös toiselle perheelleni eli HEIROLin henkilökunnalle 🙂

Näissä tilanteissa otan käyttöön kätevät apuvälineet: 
isot uunivuoatpadat sekä mandoliinin! Näillä maukas ruoka syntyy helposti.

PAAHDETUT UUNIJUUREKSET


Ainekset:
Juureksia oman maun ja mielikuvituksen mukaan: porkkanoita, perunoita, bataattia, palsternakkaa, maa-artisokkaa, punajuurta
Punasipulia
Valkosipulia
Tuoretta rosmariinia tai timjamin oksia
Laadukasta oliiviöljyä
Mustapippuria ja suolaa

Pese juurekset huolellisesti. Lohkoa juurekset ja sipuli paloiksi veitsellä tai siivuta mandoliinilla.

Laita juurekset uunin kestävään vuokaan, mausta ne suolalla ja pippurilla. Kaada juuresten päälle oliiviöljyä ja kierrittele ainekset sekaisin vuoassa. Leikkaa valkosipuli puoliksi ja aseta ne juuresten joukkoon vuokaan.

Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Kypsyysaika riippuu juuresten koosta sekä laadusta.

Tarjoile kanan tai kalan lisuukkeena tai nauti sellaisenaan. Voit vaikka paistaa kanaa ensiksi pannulla kevyesti ja siirtää sitten juuresten päälle uuniin kypsymään.

Juuresten rinnalle voit tehdä vaikka kastikkeen jogurtista ja tuoreesta mintusta.

Helppoa ja hyvää!