Valjasta Heirolin suloinen minikuivakakkuvuoka Runebergin torttujen leipomiseen! Tässä versiossa maku on tuttu, mutta muoto uusi. Vadelmahillo on vaihtanut paikkaa pinnalta taikinan sisään herkulliseksi kerrokseksi. Koristelussa voi hyödyntää perinteistä sokerikuorrutetta tai loihtia kakkumaista näyttävyyttä kermavaahtopursotuksilla.
Resepti
(14 kpl)
Taikina
75 g piparkakkuja
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl mantelirouhetta
1 rkl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
2 dl kevytkermaa
1/4 tl karvasmanteliaromia
Täyte
400 g vadelmahilloa
Voiteluun
pehmeää voita
mantelijauhetta
Kostutus
2 3/4 dl vettä
2 rkl sokeria
1 dl sitruunamehua (tai punssia tai mantelilikööriä)
Pursotukset
1 1/2 dl vispikermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Rusetit
Kinuskikissa hempeän vaaleanpunainen vaniljamassa 250g
Ohje
Taikina
Hienonna piparkakut tehosekoittimella, huhmareella tai kaulimella. Sekoita keskenään piparimurut, vehnäjauhot, mantelijauhe ja -rouhe, kardemumma ja leivinjauhe. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen vatkaten munat. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa. Halutessasi mausta taikina karvasmanteliaromilla.
Paistaminen
Voitele minikuivakakkuvuoka pehmeällä voilla silikonista pullasutia käyttäen. Jauhota mantelijauheella tai korppujauhoilla.Lusikoi vuoan pohjalle taikinaa. Levitä päälle vadelmahilloa niin, että hillo jää taikinan sisään. Peitä hillotäyte taikinalla.
Paistaminen
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ja kumoa sitten jäähdytysritilän päälle.Puhdista vuoka ja paista loput taikinasta samaan tapaan.
Kostutus
Laita noin 1 dl kostutukseen tarvittavaa vettä kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää joukkoon loput vedestä kylmänä sekä sitruunamehu. Kostuta leivokset upottamalla ne rauhallisesti kostukkeeseen. Laita vetäytymään tarjoilulautaselle.
Koristelu
Mittaa kerma ja sokerit kulhoon ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi (tämän tyllan kanssa vaahto kannattaa jättää normaalia pursotusvaahtoa löysemmäksi). Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tiheäsakarainen tähtitylla. Pursota pieniä ruusukkeita kakkusten päälle.
Kauli vaaleanpunainen sokerimassa ohueksi levyksi ja leikkaa veitsellä kapeita suikaleita. Muotoile suikaleista pieniä rusetteja kakkusten koristeiksi.
Löydä tämä ja monia muita herkullisia reseptejä Kinuskikissan verkkosivuilta!