Vegaanisia ja Glutenittomia riisipaperinyyttejä

Vegaanisia ja Glutenittomia riisipaperinyyttejä

Monille uuden vuoden alku tarkoittaa terveellisempiä elämäntapoja. Nopeat ja helpot terveelliset reseptit ovat täydellinen tapa aloittaa vahvasti ja pitää nämä tavat yllä loppuvuoden ajan! Näistä vegaanisista ja gluteenittomista riisipaperirullista tulee varmasti uusia suosikkejasi.

Tutustu yhteen toiseen vegaaniseen reseptiimme.

RIISIPAPERINYYTIT


(5-7 kpl)

Riisipaperia
1 porkkana
Kourallinen herkkusieniä
Kourallinen punakaalia
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl valkosipuliraastetta
1 1/2 rkl soijakastiketta
1/2 rkl seesamiöljyä

Tulinen maapähkinäkastike
1,5 dl maapähkinävoita
0,5 dl riisietiikkaa
0,5 dl soija kastiketta
2 rkl hunajaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl valkosipuliraastetta
1 tl vettä
2 tl chiliöljyä


Ohje

Pilko kaikki kasvikset ohuiksi paloiksi ja yhdistä kaikki ainekset keskenään. Kypsennä kasviksia pannulla 5 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Poista ne pannulta ja anna jäähtyä. Valmista riisipaperi kastamalla se lämpimään veteen, jotta siitä tulee pehmeää ja sitä on helpompi taittaa. Kun kasvikset ovat jäähtyneet, ota reilu määrä (2-3 rkl) ja aseta se riisipaperirullan päälle ja taita se ensin sivuilta ja sitten ylhäältä alaspäin. Tee tämä kaksi kertaa riisipaperin kanssa, jotta vihannesten ympärille muodostuu paksumpi kääre. Kun kaikki on kääritty, voit valmistella tarttumattoman pannun öljyllä. Kun pannu on kuuma, voit lisätä riisipaperinyytit ja kypsentää niitä, kunnes riisipaperi on rapeaa (noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta). Kun ne ovat valmiita, laita ne paperiliinan päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy.

Maapähkinäkastikkeen valmistamiseksi sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää chiliöljy päälle. Käytä tätä dippikastikkeena riisipaperinyyttien kanssa.

Muista: Nyytit voi rikkoutua, jos käärit kasvistäytteen vain yhteen riisipaperikerrokseen. Jotta saat rapean kuoren, tarvitset kaksi kerrosta riisipaperia.

Vinkki: Jos et pidä tulisuudesta, voit lisätä maapähkinäkastikkeeseen chiliöljyn sijasta hienonnettuja maapähkinöitä ja ruohosipulia.