Kinuskikissan valkosuklaa-porkkanakakku

Kinuskikissan valkosuklaa-porkkanakakku

Porkkanakakulla on vankka kannattajakuntansa – tämä tuntuu olevan trendi, joka ei väisty koskaan!  Halusin yllättää porkkanakakun ystävät piilokakulla, jonka erilaisia muunnelmia on leivottu innokkaasti tänä vuonna. Porkkanakakku piilottelee siis valkosuklaan makuisen juustokakun sisällä. Tällä tekniikalla kakku saa sileän pinnan, jota vasten näyttävät pursotukset nousevat tyylikkäästi esiin. Pursotusten värimaailmassa on haettu inspiraatiota paitsi pääraaka-aineesta, myös lähestyvän syksyn väreistä. 

 

Seuraa Kinuskikissan reseptiä ja leivo herkullista valkosuklaa-porkkanakakkua vaikka seuraaviin juhliin!

Resepti


Porkkanakakkupohja

150 g hienoksi raastettua porkkanaa
60 g saksanpähkinöitä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 1/4 tl leivinjauhetta
1 1/4 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl suolaa
2 munaa
1 1/4 dl rypsiöljyä
1 1/4 tl vaniljauutetta


Valkosuklaatäyte

3(à 2 g) liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1/2 dl vettä


Pursotukset

2 1/2 dl vispikermaa
2 tl sokeria
oranssia pastaväriä


Lisäksi

puolukanvarpuja




Porkkanakakkupohja


Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 20 cm). Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Leikkaa saksanpähkinät rouheeksi. Yhdistä vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe, mausteet, suola ja pähkinärouhe keskenään. Sekoita jauhoseoksen joukkoon munat, öljy, vaniljauute ja lopuksi porkkanaraaste. Levitä taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa jäähdytysritilän päälle ja anna jäähtyä.


Valkosuklaatäyte


Valmistele vuoka kakun hyydyttämistä varten. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperista ympyrä. Suojaa reuna reunakalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siististi. Laita porkkanakakkupohja vuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto vatkaimella sekoittaen. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi valkosuklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä lopuksi kermavaahdon kanssa. Kaada täyte vuokaan porkkanakakun päälle. Varmista nuolijan avulla, että täyte painuu huolellisesti kakkupohjan ja vuoan reunan väliin, jolloin porkkanakakku jää täytteen sisälle piiloon. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.


Pursotukset


Irrota kakku vuoasta, poista reunakalvo ja siirrä kakku leivinpaperin päällä tarjoilulautaselle. Voit tarvittaessa sipaista reunan lastan tai palettiveitsen avulla sileäksi. Mittaa kerma ja sokeri kulhoon. Värjää kerma oranssiksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä ja vatkaa vasta sitten vaahdoksi. Jos haluat pursotuksiin kahta eri sävyä, jaa määrät puoliksi ja suorita vaahdotus kahdessa erässä. Laita vaahto pursotuspussiin. Näissä pursotuksissa on käytetty tyllasetin kolmea erilaista tyllaa: kukkatyllaa (tumman oranssit kiehkurat) ja kahta erilaista tähtityllaa (vaaleammat ruusukkeet). Jos haluat käyttää saman sävyiseen pursotukseen eri tylloja, käytä pussissa liitintä, joka mahdollista tyllan vaihtamisen. Pursota kiehkuroita ja tähtimäisiä ruusukkeita kakun päälle. Viimeistele koristelu puolukanvarvuilla.

Löydä tämä ja monia muita herkullisia reseptejä Kinuskikissan verkkosivuilta!