Resepti
7 dl sokeria
2 (2x425 g) tölkkiä kurpitsasosetta
5 dl rypsiöljyä
8 isoa kananmunaa
9 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl muskottipähkinäjauhetta
1 dl tomusokeria
Kuumenna uuni 175 °C. Voitele 34,5 x 25 x 5,5 cm kokoinen uunivuoka ja aseta sivuun. Sekoita suuressa kulhossa sokeri, kurpitsasose, öljy ja kananmunat, kunnes seos on tasainen. Sekoita kuivat aineet yhteen toisessa kulhossa. Yhdistä kuivat aineet kurpitsaseokseen ja sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 25–30 minuuttia, tai kunnes cocktailtikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan.
Koristele kakku syyslehdillä: asettele kauniita lehtiä kakun päälle ja ripottele tomusokeria siivilän läpi, kunnes kakun pinnalle muodostuu tasainen kerros tomusokeria. Poista lehdet varovasti yksi kerrallaan.
Vinkki: Kurpitsapyreetä pitäisi löytyä kaikista isoimmista kaupoista, kuten Citymarketeista tai Prismoista. Itse ostin amerikkalaista kurpitsapyreetä, mutta vihannesosastolta löytyy myös kotimainen vaihtoehto!
Ihania syksyisiä hetkiä!