Kinuskikissan Amerikkalaiset kanelipullat

Kinuskikissan Amerikkalaiset kanelipullat

Amerikkalainen kanelipulla ei jää kotoisen korvapuustimme varjoon – siinä on kokoa, näköä ja makua!  Suosittelen cinnamon rollsien leipomista kaikille korvapuustien ystäville, sillä herkullinen makumatka on luvassa!  Kinuskikissan reseptissä on runsaasti kanelia ja fariinisokeria, joka tekee täytteestä kostean ja nostaa kierteet kauniisti esiin. 


Seuraa 
Kinuskikissan reseptiä ja leivo nämä kanelipullat kotona!

Resepti


Taikina

50 g voita
1 1/2 dl täysmaitoa
1/3 pkt(à 50 g) hiivaa
1/2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 muna
340 g puolikarkeita vehnäjauhoja (340 g = 7 dl)

Täyte

50 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 rkl kanelia

Kuorrute

50 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
25 g voita
3/4 dl tomusokeria
1/4 tl vaniljauutetta


Taikina


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna joukkoon hiiva. Sekoita vispilällä, kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola, muna ja voisula. Punnitse jauhot. Lisää jauhoja taikinaan noin desilitra kerrallaan. Kun taikina muuttuu paksummaksi, ota käyttöön sähkövatkaimen taikinakoukut. Alusta eli vaivaa taikinaa taikinakoukuilla noin 10 minuuttia. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunti.


Täyte


Ota täytteen voi ajoissa huoneenlämpöön, jotta se on helpompi levittää. Yhdistä fariinisokeri ja kaneli keskenään.


Taikinan muotoilu


Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 27 x 46 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle voi. Ripottele päälle fariinisokeri-kaneliseos. Levitä sokeriseos kädellä tasaiseksi kerrokseksi. Kieritä taikinalevy rullalle lyhyemmältä sivulta alkaen ja nipistä saumakohta umpeen. Taputtele rullaa päistä niin, että se on mahdollisimman tasaisen paksu. Leikkaa terävällä veitsellä noin 3 cm paksuiksi viipaleiksi. Saat taikinarullasta ainakin 7 palaa, mikä riittää hyvin halkaisijaltaan 26-senttiseen vuokaan. Voitele 26-senttisen Heirol quiche-vuoan lasipohja ja laita palat vuokaan niin, että yksi pala tulee keskelle ja loput ympärille. Jätä reilusti leviämisvaraa. Tähän vuokakokoon sopiva määrä rullia on 7 kappaletta ja jämäpalat voi paistaa erikseen. Anna pullien kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.


Paistaminen


Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Laita paiston aikana päälle folio suojaksi, jotta pinta ei tummu liikaa. Poista vuoan ympäriltä silikoninen reunus. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.


Kuorrute


Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne pehmentyvät huoneenlämpöisiksi. Yhdistä vatkaimella sekoittaen. Lisää tomusokeri ja vaniljauute. Annostele kuorrutetta lusikan avulla pullien päälle. Ne voi peittää kauttaaltaan kuorrutteella tai jättää kanelikierteet näkyviin.

Löydä tämä ja monia muita herkullisia reseptejä Kinuskikissan verkkosivuilta!