Täytetty kuivakakku

Täytetty kuivakakku

Kuivakakku on monille todellinen jouluklassikko - ja syystä. Tänä vuonna voit nostaa sen uudelle tasolle tekemällä siitä täytetyn kerroskuivakakun, joka saa varmasti kaikki kokoontumaan pöydän ääreen. Sillä eihän yksikään juhla ole täydellinen ilman kakkua.

Resepti


12 dl vehnäjauhoja
9 dl sokeria (myös fariinisokeri käy)
6 tl inkivääriä
6 tl jauhettua neilikkaa
6 tl kanelia
3 tl kardemummaa
4½ tl ruokasoodaa
6 dl maitoa
4 dl omenasosetta
300 g sulatettua voita
Täyte
250 g mascarponejuustoa
200 ml kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria


Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon maito, voisula ja omenasose, ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen vuokaan: 20 cm irtopohjavuokaan (lähes täyteen) ja loput 23,5 cm kuivakakkuvuokaan.


Paista 170 °C:ssa noin 40–45 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä täysin. Leikkaa irtopohjakakku kahteen kerrokseen. Leikkaa kuivakakku niin, että sen pinta on tasainen ja se sopii muiden kerrosten kanssa.


Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja vaniljasokeri. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota sitä ensimmäisen kakkukerroksen päälle. Nosta seuraava kerros päälle ja toista.


Viimeistele kakku ripauksella tomusokeria.