Tämä päivä on teidän – Naistenpäivä

Tämä päivä on teidän – Naistenpäivä

“Äidit, siskot, tyttäret, 
naiset kaikenikäiset, 
tämä päivä on teidän,
sillä ilman teitä, ei ole tulevaisuutta meidän.

Olet elämän lähde,
rakkautta täynnä,
älä siis hymyäsi kätke,
tänään on Naistenpäivä.”

Maanantaina, maaliskuun 8. päivänä, juhlitaan Kansainvälistä naistenpäivää – päivää, jonka tarkoituksena on osoittaa kunnioitusta ja arvostusta naisia kohtaan, sekä juhlia heidän saavutuksiaan!

Historia on täynnä uskomattomia naisia, jotka ovat kaikki omalla tavallaan taistelleet tasa-arvon puolesta ja rakentaneet teitä tämän päivän naisille. Amelia Earhart, Prinsessa Diana, Rosa Parks, Minna Canth, Tarja Halonen, Tove Jansson, Cleopatra… esimerkkejä löytyy niin kaukaisesta kuin nykyhistoriastakin ja listausta voisi jatkaa loputtomiin! Vaikka asiat voisivat aina olla jollain tapaa paremmin, tulee meidän suomalaisten olla kiitollisia siitä, että maamme tasa-arvo naisten ja miesten välillä on yksi maailman parhaista.

Kun olet hetken muistellut ja kunnioittanut näitä historian tienraivaajia, on aika kääntää huomio oman elämämme naisiin – äidit, siskot, tyttäret, vaimot, ystävät, työkaverit ja kaikki muut, tämä päivä on heidän. Naistenpäivä on täydellinen hetki osoittaa elämäsi naisille kuinka paljon he merkitsevät sinulle. Oli se sitten kauniilla sanoilla, kukilla, hieronnalla, kokkaamalla tai leipomalla, pidä huoli ettei heidän tärkeys ja rakkaus jää huomioimatta.

Tämän kirjoituksen tarkoitus on juhlistaa kaikkia maailman naisia, mutta koska olet päätynyt meidän sivuille tätä lukemaan, niin keskipisteenä ovat HEIROLin omat daamit:

Alessia, jonka raikas energia täyttää huoneen kuin huoneen.
Cristina, jonka nauru tunkeutuu sieluusi asti, täyttäen sen positiivisuudella.
Henna, jonka esteettinen silmä vetää vertoja kelle vain.
Mari, jonka huolehtivaisuus muista tuntuu olevan loputon.
sekä Mia, jonka työmoraalille ja kahvinkeiton ajastukselle ei taida löytyä vastusta mistään.

Tämä on kiitokseni teille – toivottavasti tiedätte kuinka paljon kukin vaikutatte siihen, että meidän muiden tekee mieli tulla töihin joka ikinen päivä. Kun kuulen miten puhutte perheestänne ja läheisistänne, minusta tuntuu että opin enemmän ja enemmän mitä ehdoton rakkaus tarkoittaa.

Ja mikä onkaan parempi keino osoittaa kunnioitusta ja arvostusta työtovereille kuin leipoa suklaakakku. Resepti on alunperin Cristinan käsialaa mutta on erittäin helppo, jopa minulle jolle leipominen ei ole ihan jokapäiväinen huvi. Tuntui naisille maistuvan 😉

NOPEA SUKLAAKAKKU à la Santtu


Tämä kakku on erittäin toimiva silloin, kun pitää saada nopeasti jotain hyvää tarjolle. Valmistus on helppoa ja lopputulos täydellinen. Kaiken lisäksi tämä on gluteeniton, joten se sopii myös keliaakikoille.


Ainekset:
125 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
3 kananmunaa
1 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 dl maizenaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta


Ohje

Laita uuni kuumenemaan 175 °C. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kulhossa kevyesti 3 kananmunaa. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Laita vuoan pohjalle pohjan muotoon leikattu leivinpaperi, jotta kakun irroittaminen vuoasta on helpompaa.

Kypsennä kakkua uunissa 25-40 minuuttia. Paistoaika riippuu kakkuvuoan koosta. Mikäli vuoka on esim. 20 cm irtopohjavuoka, riittää paistoajaksi varmasti 25 min., mutta paistoin kakun korkeassa ja pienessä vuoassa, joten paistoaika oli 40 min.

Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kumoamista. Vaahdota kermavaahto (ilman sokeria) ja tarjoile se kakun koristeena. Voit halutessasi koristella kakkua myös tomusokerilla, sekä kauniilla kukilla.

Viettäkää ihana naistenpäivä!

Kisses,

Santtu