Helppo marjapaistos

Helppo marjapaistos

Kesän tulon takuuvarma merkki? Marjakojut, jotka ilmestyvät toreille ja kauppojen eteen. Meidän oli tietenkin pakko kehittää resepti, jolla päästään nauttimaan näistä sesongin herkuista. Tämä paistos on täydellistä mihin aikaan päivästä tahansa, mutta itse syön sen mieluiten aamupalaksi - ei ole parempaa tapaa aloittaa päivä kuin tuoreilla marjoilla ja makealla, rapealla murupaistoksella. Jälkiruokana tämän voi kruunata vielä pallolla jäätelöä!

Resepti


Kahteen 15cm kulhoon

400 g mansikoita
300 g kirsikoita
120 g vadelmia

Muruseos


5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g pehmeää voita (huoneenlämpöistä)


Pese marjat huolellisesti. Poista kirsikoista kivet ja mansikoista kannat. Jaa marjat tasaisesti annoskulhoihin. Sekoita muruseoksen ainekset erillisessä kulhossa - tämä onnistuu parhaiten käsin murustellen. Ripottele muruseos marjojen päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.