Nektariinikakku

Nektariinikakku

Kesän parhaat herkut syntyvät usein yksinkertaisuudesta, ja tämä nektariinikakku on täydellinen esimerkki siitä. Mehukkaat, auringon kypsyttämät nektariinit tuovat kakkuun luonnollista makeutta ja raikkautta, joka vie kielen mennessään. Pehmeä ja ilmava taikina kietoo hedelmät hellästi syleilyynsä, ja lopputulos on juuri sopivan kevyt jälkiruoka tai kahvipöydän tähti.

 

Tästä kakusta on tullut yksi suosikeistani kesäkaudella – se on helppo valmistaa, näyttävä tarjottava ja ennen kaikkea täynnä aidon kesän makua. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa!

Resepti

200 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
4 kpl munaa
3 1/3 dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mantelirouhetta
4 – 5 nektariinia
2 rkl sitruunanmehua
1 sitruunan kuori
2 rkl karkeita vehnäjauhoja
1 rkl kanelia


Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan välillä hiukan jauhoja, jos se juoksettuu. Lisää lopuksi jauhojen, leivinjauheen ja mantelirouheen seos. Leikkaa pestyt ja kuivatut nektariinit halki. Poista kivet ja viipaloi. Säästä kauneimmat viipaleet kakun pinnalle. Leikkaa loput pieneksi ja sekoita erillisessä kulhossa kanelissa ja karkeissa jauhoissa. Jauhotettu pinta estää nektariininpaloja painumasta kakun pohjaan paistamisen aikana. Kaada palat jauhoineen taikinaan ja sekoita varoen. Lisää sitruunan kuori ja mehu ja sekoita. Kaada taikina vuokaan ja koristele sen pinta. Kypsennä kakkua uunin alaosassa vajaa 1 1/2 tuntia tai kunnes tikku jää puhtaaksi. Anna kakun jäähtyä ja nauti sellaisenaan tai vaniljajätskin tai -kastikkeen kanssa.