Italiainen herkku naistenpäivään – Henri Alénin Crema Brusciata

Italiainen herkku naistenpäivään – Henri Alénin Crema Brusciata

Jos etsit täydellistä herkkuhetkeä naistenpäivään, tässä on resepti, joka vie kielen mennessään! Henri Alénin jakama Crema Brusciata on samettisen pehmeä italialainen klassikko, joka syntyy yksinkertaisista mutta huolella valituista raaka-aineista.


Karamellisoitunut pinta ja pehmeä vanukasmaisuus tekevät siitä täydellisen jälkiruoan, joka kruunaa juhlapäivän aterian. Hemmottele itseäsi ja rakkaitasi tällä herkullisella makealla yllätyksellä!

Resepti


0,7dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
3,5 dl kuohukermaa
125 g keltuaisia (noin 6kpl)
1 dl ruokosokeria paahtamiseen


Seuraa tätä reseptiä, jos sinulla on kiertoilmauuni. Laita maito, kerma ja vaniljasokeri kattilaan ja kiehauta se. Vispaa sokeri ja keltuaiset sekaisin keskenään mutta älä vaahdota niitä. Laita uuni lämpiämään 90C asteeseen. Kun kerma/maitoseos on noin kädenlämpöistä,  kaada se sokeri/keltuaisseoksen päälle ja sekoita ainekset huolellisesti. Siivilöi Brusciata massa kannuun ja annostele mataliin vuokiin noin 3-4cm paksuudelta. Hyydytä vanukkaita uunissa noin 45 minuuttia ja anna jäähtyä. Vanukas on kypsää kun rakenne on hyytelömäistä kun kippoa hieman kopauttaa.  Levitä ohut kerros ruokosokeria vanukkaiden pintaan ja polttolamppua apuna käyttäen paahda sokeri vanukkaan pintaan. Varo polttamasta sokeria liian tummaksi. Tarjoile vanukkaat heti paahtamisen jälkeen koska paahdettu sokeri lötkistyy liiasta odottamisesta.


Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, voit käyttää vesihaudetta, jotta crema bruciata kypsyy tasaisesti ja saavuttaa oikean koostumuksen. Laita maito, kerma ja vaniljasokeri kattilaan ja kiehauta. Vispaa sokeri ja keltuaiset sekaisin, mutta älä vaahdota niitä. Laita syvä uunipelti uuniin ja lisää siihen kuumaa vettä (vettä pitäisi olla niin paljon, että se peittää puolet kupista). Lämmitä uuni 100 asteeseen. Aseta kipot vesihauteeseen ja anna niiden kypsyä noin 45–55 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä. Vanukas on kypsää, kun rakenne on hyytelömäistä, kun kippoa hieman kopauttaa. Levitä ohut kerros ruokosokeria vanukkaiden pintaan ja käytä polttolamppua paahtaaksesi sokeri vanukkaan pinnalle. Varo polttamasta sokeria liian tummaksi. Tarjoile vanukkaat heti paahtamisen jälkeen, sillä paahdettu sokeri lötkistyy liiasta odottamisesta.