Kinuskikissan Snickers-juustokakku isänpäivään

Kinuskikissan Snickers-juustokakku isänpäivään

Haluatko hemmotella isää jollain todella erityisellä? Tämä Kinuskikissan kehittämä, suussa sulava juustokakku on täydellinen valinta isänpäivän juhlapöytään.


Kakussa yhdistyvät rapea keksipohja, täyteläinen maapähkinävoitäyte, pehmeä kinuski suolaisilla pähkinöillä ja viimeistelynä maitosuklaakuorrute – todellinen makujen ilotulitus!


Resepti on sekä näyttävä että herkullinen, ja onnistuu helposti myös gluteenittomana, kun valitset pohjaan sopivat keksit. 

Resepti


Pohja
350 g Domino-keksejä (tai gluteenittomia täytekeksejä)
75 g voita

Täyte
1 1/2 dl fariinisokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
3 dl kuohukermaa
2 dl maapähkinävoita (suolatonta ja sokeritonta)
3 pientä munaa

Maapähkinä-kinuski
80 g suolattuja maapähkinöitä
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Maitosuklaakuorrute
100 g voita
150 g maitosuklaata

Pinnalle
30 g suolattuja maapähkinöitä


Pohja
Vuoraa irtopohjavuoan (sisähalkaisija 23 cm) pohja leivinpaperilla. Laita myös reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleita.


Vinkki: Saat paperin tarttumaan kiinni, kun sipaiset reunaan kevyesti voita tai öljyä.Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä voisula keksimurskan kanssa.Painele seos vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran reunoille.


Täyte
Yhdistä kulhossa fariinisokeri, tuorejuusto, kerma ja maapähkinävoi vatkaimella sekoittaen.Lisää lopuksi munat. Kaada täyte vuokaan.


Paistamninen
Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Kun puolet paistoajasta on kulunut, aseta uunipelti ylemmälle tasolle kakun päälle, jotta täyte kypsyy tasaisesti eikä tummu pinnasta.Laita uuni pois päältä ja anna kakun olla jälkilämmössä 15 minuuttia.


Maapähkinä-kinuski
Leikkaa maapähkinät rouheeksi.Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä lieden keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee ja kinuskin lämpötila on 108 astetta.Sekoita joukkoon maapähkinärouhe.Kaada kinuski täytteen päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.


Kuorrute
osta kakku jäähdytysritilän päälle kuorruttamisen ajaksi. Suojaa pöytä laittamalla ritilän alle leivinpaperi.Tasoita tarvittaessa keksireuna veitsellä täytteen tasalle, jotta kuorrute pääsee valumaan kauniisti reunoille.Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu maitosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista.Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä lastalla nopeasti tasaiseksi. Anna valua myös reunoille. Tasoita reuna lastalla.Ripottele pinnalle maapähkinöitä.Siirrä kakku ritilän päältä tarjoilulautaselle, kun kuorrute on jähmettynyt.

Kinuskikissa

Suomen suosituinta leivontablogia pitävä Sini Visa luo upeita sekä herkullisia leivonnaisia leivontavälineillämme, jotka ovat hänelle tuttuja jo useamman vuoden takaa. Hänen suosionsa kuluttajien keskuudessa näkyy muun muassa blogin valtavissa kävijämäärissä ja aktiivisessa seuraajakunnassa somessa. Kinuskikissan reseptit ja ideat rohkaisevat kokeilemaan uutta ja tuovat iloa kotikeittiöihin ympäri Suomen – juuri niitä hetkiä varten, joita tuotteillammekin haluamme mahdollistaa.