Bostonpulla on klassikko, eikä syyttä. Vuoassa paistettaessa pulla pysyy täyteläisen kosteana ja kaunis paistokasari tarjoaa juhlapöytäänkin kelpaavan tarjoilualustan.


Resepti
Taikina
2½ dl maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
2 kananmunaa
75 g voita huoneenlämpöisenä
(+ voiteluun)
1¼ dl sokeria
8½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte
125 g voita sulatettuna
5 dl fariinisokeria
2½ rkl kanelia
Lisäksi
1 kananmuna
raesokeria
tomusokeria
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi, lisää kuivahiiva ja sekoita. Vatkaa joukkoon kananmunat, pehmeä voi ja sokeri.
Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää taikinaan pienissä erissä ja vaivaa välillä tasaiseksi. Vaivaa sitten käsin tai monitoimikoneessa 7–10 minuutin ajan, kunnes taikina on kimmoisaa ja venyvää. Jätä tunniksi kohoamaan vedottomaan, lämpimään paikkaan.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Kaulitse kohonnut taikina jauhotetulla työtasolla isoksi suorakaiteeksi (noin 0,5 cm paksuiseksi). Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Kääri pidemmältä sivulta tiukaksi rullaksi ja leikkaa 3–4 cm:n paloiksi.
Nosta taikinapalat voideltuun uunivuokaan (tai Heirolin Royal Pearl paistokasariin) leikkuupuoli ylöspäin. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin kullanruskea.
Anna bostonpullan jäähtyä hieman. Sekoita tomusokerista ja pienestä määrästä vettä makea kuorrute ja roiski rennosti pullan päälle. Tarjoile suoraan paistokasarista! Käytä apuna puulusikkaa tai -lastaa. Mikäli kaikki ei kulu yhdeltä istumalta, tulee leivonnainen siirtää muuhun säilytysastiaan.
Reseptissä käytetyt tuotteet


PAISTOKASARI KANNELLA 28 cm 4,1L Royal Pearl


PALLOVATKAIN, SILIKONI 28 cm, Royal Pearl


NUOLIJA/LUSIKKA, SILIKONI 27 cm, Royal Pearl


LEIVONTA-ALUSTA Premium 60x40 cm silikoni


TARTTUMATON KAULIN 45 cm SILVER
