Dutch baby on ilmava pannukakku, joka valmistuu helposti suoraan pannussa. Pannukakku itsessään ei ole kovin makea, joten kesän herkullisimmat marjat sopivat täydellisesti sen seuraksi.


Resepti
Taikina
6 kananmunaa
4 dl maitoa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1/2 tl suolaa
50 g voita
Tarjoiluun
mansikoita
vadelmia
pensasmustikoita
tomusokeria
Vatkaa munat vatkaimella kuohkeiksi. Kaada maito ohuena norona joukkoon, koko ajan vatkaten. Vatkaa sitten joukkoon sokerit, kardemumma, jauhot sekä suola. Sekoita tasaiseksi. Jätä taikina turpoamaan kulhoon 10 minuutiksi.
Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Lisää metalliseen uunivuokaan (tai Heirolin Royal Pearl paistokasariin) voi ja laita kuumaan uuniin lämpenemään 5 minuutiksi.
Kaada taikina vuokaan ja nosta takaisin uunin keskitasolle. Anna paistua noin 20–25 minuuttia, kunnes pannukakku kohoaa reilusti ja on saanut kauniin kultaisen sävyn.
Nosta heti tarjolle ja viimeistele tuoreilla marjoilla sekä tomusokerilla. Käytä annosteluun puulusikkaa tai -lastaa. Mikäli kaikki ei kulu yhdeltä istumalta, tulee leivonnainen siirtää muuhun säilytysastiaan pinnoitteen vaurioitumisen välttämiseksi
Reseptissä käytetyt tuotteet


PAISTOKASARI KANNELLA 28 cm 4,1L Royal Pearl


NUOLIJA/LUSIKKA, SILIKONI 27 cm, Royal Pearl

