Vihdoin valikoimaamme on saatu kauan odotettu crêpe-pannu! Tämä ihanan matala pannu on uusin lisäys Blacksteel Pro -sarjaamme. Sillä paistuu vaikka mitä, mutta ensimmäisenä reseptinä oli tietenkin pakko testata klassinen crêpe. Tässä suolaisessa versiossa täytteenä on sesongin parhaita raaka-aineita, jotka sopivat täydellisesti tattarijauhosta tehdyn crêpe-pohjan kanssa.



Suolainen Crêpe
Annosmäärä: 6–7 crepea
2 kananmunaa
1,5 dl tattarijauhoa
2,5 dl maitoa
1 rkl suolaa
50 g voita
Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, kunnes taikina on tasainen. Lisää tarvittaessa maitoa, jos taikina tuntuu liian paksulta - sen pitäisi olla hieman ohuempaa kuin lettutaikina.
Vinkki: Tattarijauhosta tehty taikina paksuuntuu helposti, jos sen antaa seistä hetken, joten lopuksi voi olla tarpeen lisätä vielä vähän maitoa.


Täyte
1 litra kantarelleja
200 g tuoretta pinaattia
1 purkki (150g) creme fraichea
1 rkl majoneesia
2 tl valkosipulimaustetta
1 tl cayennepippuria
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
oliiviöljyä
Aloita keittämällä pinaattia 1-2 minuuttia ja siirrä se sitten jääveteen, jotta se pysyy rapeana eikä muutu vetiseksi (noin 2-3 min). Ota pinaatti jäävedestä, mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella oliiviöljyä.
Paista kanttarellit crêpe-pannulla ja lisää suolaa sekä pippuria. Paista, kunnes ne pehmenevät (noin 5–7 minuuttia).
Sekoita creme fraiche, majoneesi, valkosipulijauhe, cayennepippuri, suola ja pippuri. Kokoa crêpe kuvassa näkyvällä tavalla!
Reseptissä käytetyt tuotteet


TERÄSLASTA / NOTKEA PAISTINLASTA 28,5cm, Steely













