Suolainen crêpe kantarelli- ja pinaattitäytteellä

Suolainen crêpe kantarelli- ja pinaattitäytteellä

Vihdoin valikoimaamme on saatu kauan odotettu crêpe-pannu! Tämä ihanan matala pannu on uusin lisäys Blacksteel Pro -sarjaamme. Sillä paistuu vaikka mitä, mutta ensimmäisenä reseptinä oli tietenkin pakko testata klassinen crêpe. Tässä suolaisessa versiossa täytteenä on sesongin parhaita raaka-aineita, jotka sopivat täydellisesti tattarijauhosta tehdyn crêpe-pohjan kanssa. 

Suolainen Crêpe


Annosmäärä: 6–7 crepea

2 kananmunaa
1,5 dl tattarijauhoa
2,5 dl maitoa
1 rkl suolaa
50 g voita


Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, kunnes taikina on tasainen. Lisää tarvittaessa maitoa, jos taikina tuntuu liian paksulta - sen pitäisi olla hieman ohuempaa kuin lettutaikina.

Vinkki: Tattarijauhosta tehty taikina paksuuntuu helposti, jos sen antaa seistä hetken, joten lopuksi voi olla tarpeen lisätä vielä vähän maitoa.

Täyte


1 litra kantarelleja
200 g tuoretta pinaattia
1 purkki (150g) creme fraichea
1 rkl majoneesia
2 tl valkosipulimaustetta
1 tl cayennepippuria
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
oliiviöljyä


Aloita keittämällä pinaattia 1-2 minuuttia ja siirrä se sitten jääveteen, jotta se pysyy rapeana eikä muutu vetiseksi (noin 2-3 min). Ota pinaatti jäävedestä, mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella oliiviöljyä.


Paista kanttarellit crêpe-pannulla ja lisää suolaa sekä pippuria. Paista, kunnes ne pehmenevät (noin 5–7 minuuttia).


Sekoita creme fraiche, majoneesi, valkosipulijauhe, cayennepippuri, suola ja pippuri. Kokoa crêpe kuvassa näkyvällä tavalla!