Resepti
Tarjoilee 6 hengelle
Lihapullat:
600 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 rkl kuivattua persiljaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1/4 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 kananmuna
Kastike:
1/2 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 tölkkiä tomaattikastiketta
2 tl suolaa
1 tl sokeria
2 laakerinlehteä
5 basilikanlehteä
1 tl mustapippuria
1 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
Sekoita kaikki lihapullien ainekset keskenään. Muotoile pieniksi palloiksi. Lisää paistinpannulle hieman öljyä ja kuumenna. Paista lihapullia, kunnes niihin muodostuu kultainen kuori.
Kuullota sipulia ja valkosipulia erillisellä paistinpannulla korkeammalla reunalla. Lisää tomaattikastike, mausteet ja yrtit ja anna kypsyä miedolla lämmöllä hetki.
Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna hautua 30 minuuttia.
Kiehauta pastavesi. Lisää runsaasti suolaa (1 tl/1 l vettä) kiehumisen jälkeen. Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan.
Kun pasta on al dente, nosta se kastikkeeseen ja nauti!