Perinteet ovat ihania. Ja joulu on perinteiden kulta-aikaa, sillä silloin kaivetaan perinteiset reseptit ja noudatetaan aika usein samoja tapoja kuin lapsuuden jouluina. Leivotaan koko perheen kesken pikkujouluina piparkakkuja, valmistetaan Mummon reseptillä sinappia, lahjaksi annetaan anopin reseptillä valmistettua saaristolaisleipää. Nämä ovat ihania perinteitä!
Avioliiton ja vävyjen sekä miniöiden myötä perheisiin tulee myös uusia erilaisia perinteitä. Perheisiin tulee myös perinteitä muista maista kuten HEIROLin yrittäjäperheeseen sillä Cristina on kotoisin Italiasta ja Rolf äidin puolelta Ruotsista.
Italiassa joulupöydän erikoisuuksiin kuuluu kalaherkuista koostuva antipasto-valikoima. Jouluaaton pääruokana nautitaan usein myös pelkästään kalaa ja vihanneksia kun taas joulupäivänä nautitaan lihaa.
Ja vaikka Italia on täynnä ihania jälkiruokia ja jälkiruokareseptejä, nautitaan aattona vähän vaatimattomampi jälkkäri joka koostuu pääasiassa pähkinöistä, manteleista ja kuivatuista hedelmistä. Joulupäivän juhla-aterian yhteydessä nautitaan sitten taas herkkullisia kakkuja kuten panettonea ja pandoroa.