Appelsiini-unikonsiemenkakku

Appelsiini-unikonsiemenkakku

Toivon, etten ikinä kasva aikuiseksi. Lapsenomaisuus, ilo ja keveys ovat aina olleet osa minua. Leipominen on lähellä sydäntäni ja se onkin täydellinen syy käyttäytyä hieman lapsellisesti! Vaikka lopputulos ei aina näyttäisikään samalta kuin reseptikirjassa (tai Pinterestin kuvassa), nautin siitä että saan leipoessa ottaa luovuudestani kaiken irti. Ja onhan maku tietysti tärkein!

Koristelussa ei kuulu olla rajoja! Harvoin suunnittelen hirveästi etukäteen miltä haluan valmiin leivonnaisen näyttävän. Haluan antaa tilaa luovuudelle.

Tällä kertaa kakustani tuli juuri näköiseni. En voinut lopettaa koristeiden lisäämistä! Ihanan rento, täyteläinen ja pehmeä lopputulos toi niin paljon iloa!

JOULUKAKKU


Ainekset:
2 appelsiinia (kuori ja mehu)
30 g unikonsiemeniä
100 ml maitoa
200 g huoneenlämpöistä voita
175 g sokeria
3 munaa
300 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
2–3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
pieni loraus Amarettoa

Koristelu:
Tuoreita viikunoita
Mantelilastuja
Syötäviä kukkia


Ohje

Lämmitä uuni 160°C asteiseksi. Sekoita unikonsiemenet ja maito kulhossa. Sekoita voi, appelsiininkuori ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkea. Vatkaa munat ja sekoita seos varovasti joukkoon. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe ja lisää joukkoon unikonsiemen-maitoseos. Sekoita huolella. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan. Paista 55–60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ja vasta sitten poista se vuoasta.


Kaada tomusokeri kulhoon. Sekoita sitruunamehua joukkoon, ensin 1 rkl ja sen jälkeen vähitellen sekoittaen. Lisää joukkoon tuorejuustoa. Voit tehdä kuorrutteesta juuri omaan makuun sopivan paksuista. Suhdetta voit muokata lisäämällä joko tomusokeria (liian löysä) tai vettä (liian paksua).

Levitä kuorrute lastalla kakun päälle. Koristele tuoreilla viikunoilla, mantelilastuilla sekä tuoreilla syötävillä kukilla.