Sitruunapasta

Sitruunapasta

Ah! Kuinka ihanaa oli pyöräillä töistä kotiin! Ajatuksissani viikonloppu ja ruoka.

Kyllä, minä ajattelen aina ruokaa! Kun istumme perheen kanssa syömässä, niin aina ajattelen mitä seuraavalla kerralla söisimme. Joskus olen jopa ajatellut olevani outo, mutta aika nopeasti sivuttanut koko jutun. Tapahtuuko teille koskaan niin?

Minä aloin oikeasti maiskuttamaan ja mutustelemaan sitä ihanaa Sorrenton sitruunapastaa  mitä sain maistaa Caprilla. Uppoudun ihaniin maisemiin ja ruokamuistoihin ja hups! Olinkin jo kotona.

Tällä kertaa ei tarvinnut mennä ruokakaupan kautta, koska yksi tärkeä asiaa mitä olen oppinut Italian vuosistani, oli se, että keittiössä on AINA sitruunoita. Kerron joskus lisää mihin kaikkeen niitä voi käyttää! Mutta NYT jaan teille tämän fantastisen ja helpon reseptin.

Näillä pääset ihanaan lopputulokseen! Jos haluat muokata, lisätä tai poistaa jotakin, kerro se minullekin. Haluan aina kokeilla jotakin uutta!

SITRUUNAPASTA


1 dl oliiviöljyä
50 g voita
1 luomusitruunan kuori
2 rkl konjakkia
2,5 dl kermaa
2 rkl luomusitruunamehua
2 dl raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria
hienonnettua persiljaa
400 g tuorepastaa


Ohje

Sulata pannulla oliviiöljy ja voita. Lisää sitruunan kuori. Sekoita muutama minuutti ja lisää sitruunamehu, konjakki ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Pidä pannu lämpimänä, mutta älä kiehauta kerma. Sekoita joukkoon lopuksi puolet parmesaanista. Minä lisään aina parmesaania, mielestäni sitä ei ole koskaan liikaa!

Kiehauta pastavesi isossa teräskattilassa (n. litra/100g pastaa) ja lisää suola kiehuvaan veteen (1 rkl/1 L vettä). Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan ja nosta valmis pasta kastikkeeseen. Sekoita kunnolla ja lisää tarvittaessa joukkoon hieman keitinvettä (tuorepasta imee kastiketta itseensä).


Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile heti lopun parmesaanin kera! ⁠

Vinkki! Kun teen sitruunapastan, käytän korkeareunaista kasaria. Teen aina ensiksi kastikkeen ja kun pasta on sopivan kypsä, laitan pastan kasariin kastikkeen joukkoon. Silloin lisään lämpöä hetkeksi ja pastaan imeytyy kastike vielä paremmin. Vähän suolaista keitinvettä saa mennä joukkoon, silloin kastike pysyy mehevänä.

Abbracci,
Cristina