RESEPTI
Oliiviöljyä
Basilikan lehtiä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl pinjansiemeniä
1 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
kaikki määrät ovat “noin” määriä, lisää maun mukaan
Ohje
Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa morttelissa oliiviöljyn kanssa kunnes seos on maidon kaltaista. Lisää pinjansiemenet hitaasti osissa ja murskaa kunnes seos on paksua. Lisää basilikan lehdet samaan tapaan osissa, koko ajan murskaten. Lisää oliiviöljyä kunnes pesto saa kauniin vihreän sävyn ja on juoksevaa. Lisää raastettu parmesaani.
Psst! Basilikan lehtiä tulee työstää kunnes ne ovat hyvin pieniä. Pinjansiementen määrä vaikuttaa peston pehmeyteen; mitä enemmän pinjansiemeniä pestossa on sitä pehmeämmältä pesto maistuu. Valkosipulinkynnet taas saavat maun vahvemmaksi. Maista kesken valmistusta!