Lohi on ehdoton suosikkini jouluaattona! Tarjoiltuna kauniissa vadissa, se on näyttävä ja kaiken lisäksi helppo valmistaa.
Jos inkivääri on sinulle vieras maku, voit hyvin käyttää mieleisiäsi yrttejä, esim. lehtipersiljaa, tilliä, basilikaa ja sitruunamelissaa. Koska lohi on rasvainen kala, sitruuna tasapainottaa hienosti sen makua.
Tykkäämme savustetusta lohesta ja savustaminen kotikonstein olikin helppoa! Laitoin pienen taikinapalan vuoan kannen sisäpuolelle, lämmitin kaasulla hiilen palan ja pihdeillä laitoin sen kiinni taikinaan. Lisää voinokare kuumaan hiileen ja kansi kiinni. Kansi saakin olla kiinni niin kauan, kun hiili savuaa.
Jouluna tulee valmistettua lohta, joten poimi tästä ekologisempi, hygieeninen ja puullekin ystävällinen ratkaisu leikkuulaudan puhdistukseen:
Levitä kostealle leikkuulaudalle kaksi teelusikallista suolaa. Hiero suolaa leikkuulaudan pintaan puoliksi halkaistulla sitruunalla. Huuhtele leikkuulauta vedellä ja kuivaa huolella.