Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

“Saltimbocca” tarkoittaa kirjaimellisesti ”hyppää suuhun” - ja juuri niin tämä ruoka tekee. Murea vasikka (tai kana), jonka päällä on prosciuttoa ja salviaa, saa täydellisen viimeistelyn voin ja valkoviinin sävyillä. Tuloksena on makujen harmonia, joka on täyttä italialaista viehätystä. Klassikko, joka tuntuu ylelliseltä mutta syntyy vaivatta - täydellinen hitaaseen iltaan hyvän viinilasin seurassa.

Resepti


4 ohueksi leikattua vasikan- tai kananleikettä
8 viipaletta prosciuttoa
8 tuoretta salvianlehteä
2–3 rkl voita
½ dl kuivaa valkoviiniä
Suolaa ja pippuria maun mukaan


Aseta jokaisen vasikan- tai kananleikkeen päälle viipale prosciuttoa ja salvianlehti. Kiinnitä hammastikulla.


Kuumenna voi suurella pannulla keskilämmöllä. Nosta lihat pannulle prosciutton puoli alaspäin ja paista 2–3 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea ja liha kypsää.


Nosta lihat hetkeksi sivuun ja pidä lämpimänä. Kaada pannulle valkoviini ja anna sen kiehua hetki, jotta se hieman haihtuu ja muodostaa nopean kastikkeen.


Palauta lihat hetkeksi pannulle ja kääntele ne kastikkeessa. Tarjoile heti.

“Rosola, affumica e lascia che i sapori si rivelino in tutta la loro ricchezza.”


"
Ruskista, savusta ja anna makujen paljastaa koko runsautensa."