Pinaatti-ricottauunipasta

Pinaatti-ricottauunipasta

Jokainen pastakuori kätkee sisäänsä pehmeän ricottan ja pinaatin täytteen - kuin pieni suupalan kokoinen lohdutus. Uunissa kuoret saavat herkullisen kullanruskean pinnan ja murean reunan, ja koko ruoka huokuu kotikeittiön lämpöä. Helppo valmistaa arki-iltana, mutta tarpeeksi hienostunut tarjottavaksi myös erityisenä iltana.

“Ricette di stagione, preparate con cura e condivise con un sorriso.”


"
Kausiruokia, valmistettu rakkaudella ja jaettu hymyssä suin."

Resepti


Jumbokokoisia pastakuoria (noin 12–15 kpl)
250 g ricottaa
150 g pinaattia, hienonnettuna
100 g mozzarellaa, raastettuna
50 g parmesaania, raastettuna
1 kananmuna
1–2 kupillista tomaattikastiketta
1–2 valkosipulinkynttä, murskattuna
Oliiviöljyä
Suolaa, pippuria ja tuoretta basilikaa maun mukaan


Keitä pastakuoret puolikypsiksi ja valuta ne. Laita sivuun odottamaan.


Kuumenna pannulla hieman oliiviöljyä ja kuullota valkosipuli. Lisää pinaatti ja paista, kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon ricotta, kananmuna, parmesaani, suola ja pippuri. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on suuri suutin.


Toisella pannulla lämmitä tomaattikastike ja mausta se suolalla, pippurilla ja basilikalla. Kaada kastike uunivuoan pohjalle. Täytä pastakuoret ricotta-pinaattiseoksella ja asettele ne kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle mozzarella.


Paista 180 °C:ssa noin 20–25 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pinta on kauniin kupliva. Koristele tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.

Teräksisen pannun käyttö & hoito


1.
Kuumenna teräspannusi keskilämmöllä, kunnes se on kauttaaltaan kuuma.
*Tämä voi kestää noin 30 sekunnista yhteen minuuttiin.


2.
Tee vesitippatesti tarkistaaksesi, onko pannu tarpeeksi kuuma.
*Jos vesipisarat liukuvat pannulla haihtumatta heti, pannu on valmis käytettäväksi.


3.
Lisää öljyä tai voita luodaksesi luonnollisen tarttumattoman pinnan.
*Tässä vaiheessa voit laskea lämpöä hieman, jotta voi tai öljy ei pala.


4.
Aseta ruoka pannulle ja anna sen ruskistua siirtämättä sitä liian aikaisin. Säädä lämpöä tarvittaessa, jotta kypsyminen ja ruskistuminen ovat tasaisia.