Brie- ja viikunafocaccia

Brie- ja viikunafocaccia

Kultainen ja rapea, täynnä oliiviöljyn tuoksua ja lämpöä.  Yksinkertaisesta taikinasta syntyy jotain erityistä, kun siihen lisätään ripaus merisuolaa, tuoretta rosmariinia ja kauden parhaita täytteitä. Se on italialaisen ruoan ydin: anteliaisuus, sydämellisyys ja rehellinen maku.

Resepti


Taikina
500 g vehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
325 ml kädenlämpöistä vettä
3 rkl oliiviöljyä + hieman lisää pinnalle

Täyte
150 g Brie-juustoa, viipaloituna
6–8 tuoretta viikunaa, halkaistuna
Oliiviöljyä pirskottamiseen

Päälle
Tuoretta rosmariinia
Sormisuolaa
Hunajaa


Sekoita jauhot, hiiva, sokeri ja suola kulhossa. Lisää vesi ja oliiviöljy ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Peitä kulho ja anna taikinan kohota noin tunnin ajan tai kunnes se on kaksinkertainen.


Voitele uunipelti ja venytä taikina pellille sopivaksi. Anna levätä ja kohota vielä 20–30 minuuttia. Kuumenna uuni 220 °C:een. Paina taikinaan kevyitä painaumia, lisää päälle Brie-juustoviipaleet ja halkaistut viikunat. Pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele halutessasi rosmariinia ja sormisuolaa.


Paista 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja juusto on sulanut.


Vinkki:
Pirskota pinnalle hieman hunajaa ennen tarjoilua.

“I momenti più belli della stagione sono quelli trascorsi insieme.”


"Kauden kauneimmat hetket syntyvät, kun ne koetaan yhdessä."